מוס אישי של קפה ושוקולד לבן על בסיס בראוניז


אז כרגע הייתי אמורה להיות בסוף תקופת המבחנים שלי, אך עקב שתי טעויות קטנות נוצרו שני מועדי ב' שדחו את סיום תקופת המבחנים ואת הרגשת החופש, ותחושת מלנכוליה ולחץ מציפים אותי.. התגבשות של דברים, מבחנים, עבודות, לעמוד בציפיות של  גורמים חיצוניים כדי להרגיש שאיני שונה מהשאר. זה קשה אבל זה אפשרי אני כל הזמן מזכירה לעצמי ומנסה ליצור מוטיבציה להמשך הדרך. לקום כבר חודש  שלם ולגרור את עצמך ללפטופ זה מבאס.. בא לי לצאת החוצה אל הימים החמים והנעימים שפוקדים אותנו. בנוסף העוגות שהכנתי גם הן מעידות על ההרגשה שלי. הן טעימות בטירוף אבל אני כנה אתכם ואומרת לכם הגלסאז' איננו יצא לי מושלם. אני לומדת תוך כדי עבודה כיצד להתנהג איתו וצוברת ניסיון. אני לא יודעת מתי מצאתי את הזמן להכין אותם אבל ההרגשה היא שכאשר בעודי כותבת את הפוסט הנ"ל אני מבזבזת זמן ללמידה, ושוב אני מזכירה לעצמי שאי אפשר כל הזמן ללמוד, צריך לשלב ולסנכרן בין החיים עצמם ללימודים אחרת איזה טעם יש לחיים? 
אני מתעוררת בבוקר שותה לפעמים תה ולפעמים קפה ואוכלת חצי מהקינוח האישי והמהמם הזה..פנים הקינוח כל כך טעים ועדין הן במרקם והן בטעם, דבר שנותן לי כוח להמשך היום כדאי לכם לנסות.



מוס אישי של קפה ושוקולד לבן על בסיס בראוניז  (8 רינגים אישיים בקוטר 8-10 ס"מ)

לבראוניז:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
2 ביצים
150 גרם סוכר
70 גרם קמח
20 גרם  קקאו
קורט מלח


למוס קפה ושוקולד לבן:
6 גרם ג'לטין
30 מ"ל מים
200 מ"ל חלב
1.5 כפית קפה
2 חלמונים
200 גרם שוקולד לבן
350 מ"ל שמנת מתוקה


לגלסאז' קקאו:
250 מ"ל מים
220 מ" שמנת מתוקה
150 גרם קקאו
350 גרם סוכר
20 גרם ג'לטין מעורבבים עם 100 גרם מים

קישוט נשיקות שבורות מפודרות באבקת קקאו- המתכון:
קישוט פירורי בראוניז

אופן הכנה :


לבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות. ממיסים יחדיו שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי בקערה חסינת חום ומערבבים לאיחוד. מוסיפים סוכר מערבבים, מוסיפים ביצים ומערבבים טוב להטמעה, מסננים לתוך תערובת השוקולד והחמאה את הקמח ואבקת הקקאו ומערבבים בעדינות על לאיחוד החומרים.
יוצקים לתבנית 30 על 30 ס"מ או כל גודל דומה (הגודל לא קריטי כל כך כי במילא נקרוץ בסיסים מהבראוניז) ואופים כ-15 עד 20 דקות. מצננים וחותכים לבסיסים שקוטרם קטן יותר ב-1 ס"מ מגודל הרינגים האישים שבהם נמלא את המוס.

למוסתחילה מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים לספיחה על השיש בטמפרטורת החדר.
לאחר מיכן עוברים להכנת קרם אנגלז- בסיר קטן שנמצא על להבה בינונית שמים חלב, ואבקת קפה נמס ומביאים לסף רתיחה. בינתיים מניחים חלמונים בתוך קערה חסינת חום. כאשר החלב הגיע לסף רתיחה מבצעים השוואת טמפרטורות עם החלמונים, יוצקים כמות קטנה מהחלב הרותח לחלמונים וטורפים טוב כדי למנוע את התקרשות. ככה עושים עם חצי מכמות החלב ולאחר מיכן מחזירים את תערובת החלב והחלמונים חזרה לסיר.
עם לקקן בוחשים כל הזמן (למנוע את התקרשות החלמונים) ומביאים את התערובת ל85 מעלות. מורידים מהגז.
מחממים כמה שניות את הג'לטין במיקרוגל שיימס, יוצקים לקרם אנגלז ומערבבים טוב.
שוברים את השוקולד הלבן לקוביות ומניחים בקערה גדולה. מסננים את קרם האנגלז, שופכים מעל השוקולד ועם בלנדר מוט מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ושוקולדית ללא גושים. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר כ-20 דקות.
מקציפים שמנת מתוקה למרקם של יוגורט ומקפלים עם תערובת השוקולד לתערובת אחידה ואוורירית.
התערובת תהיינה נוזלית וזה בסדר גמור (לא להיבהל). 
יש לעטוף את הרינגים עם ניילון נצמד בחלק התחתון וככה נמנע את "בריחתו" של המוס מלמטה.
מניחים את בסיס  הבראוניז בתחתית הרינג ויוצרים מעל את תערובת המוס. מנענעים כדי להשטיח את המוס או עוברים עם פלטה.
מניחים במקפיא למשך הלילה. (או לפחות 6 שעות).

גלסאז' קקאו: תחילה מערבבים ג'לטין עם המים ומניחים לספיחה על השיש כ-10 דקות.
לאחר מיכן מניחים בסיר קטן קקאו, מים וסוכר, מנחים על להבה בינונית ומביאים לסף רתיחה. (חשוב ביותר לא להרתיח את התערובת כי היא נשרפת מהר עקב הקקאו הנמצא בתוכה).
מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה שוב. מורידים מן האש.
מחממים ג'לטין במיקרוגל כמה שניות להמסה, יוצקים לתוך תערובת הקקאו ומערבבים טוב להטמעות ולקבלת תערובת אחידה.
מחכים שהתערובת תגיע ל 40 מעלות ומסננים.
משחררים את הקינוחים הקפואים מהרינגים על ידי ברנר (או מטלית חמה) ויוצקים את הגלסאז' עליה. מיישירים עם פלטה את חלקה העליון.
תוקעים את  קישוטי המרנג המפודר באבקת קקאו.
מפוררים בראוניז לפירורים גסים ומדביקים לשולי הקינוחים.
שומרים במקרר  :)

4 תגובות:

  1. ברגע שנגמרים המבחנים אני מכינה את המתכון הזה!הכי עשית לי חשק:)
    בהצלחה במועדי ב׳, קטן עלייך ובתקווה גם עליי..

    השבמחק
    תשובות
    1. יאא אהובה שלי איזה כיף שאת מגיבה לי:)
      המועדי ב קטנים על שתינו ויהיה מעולה, אני בטוחה בזה.

      מחק
  2. אני מעוניינת להכין את זה ברינג גדול, לאיזה גוקל רינג זה יתאים?

    השבמחק