אז שאלו אותי למה אני לא מעלה מתכונים פשוטים פשוטים, גם כאלו שמתאימים לילדים. מכאן, תהיתי לעצמי מה באמת אני יכולה להעלות שמתאים לנישת הילדים והגעתי למסקנה כי הדבר הראשון הוא עוגת יום הולדת. איך עדין לא העליתי עוגת יום הולדת למרות שזו אחת העוגות האהובות עלי. אחת העוגות הקלילות שהכנתי בחיי, רואים זאת לפי מיעוט הכלים בכיור. 2 קערות גדולות, מטרפה ולקקן- זה כל הסיפור.
עוגת שוקולד שילדים (ומבוגרים) אוהבים:
370 גרם קמח
100 גרם קקאו
450 גרם סוכר
3 כפיות אבקת סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפייה
5 ביצים M או 4 ביצים L
200 מ"ל שמן
300 מ"ל שמנת חמוצה - חבילה וחצי.
1 כפית תמצית וניל.
350 מ"ל מים רותחים עם חצי כפית נס קפה.
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם נוטלה
200 גרם שמנת מתוקה
*סוכריות לקישוט
אופן הכנה:
עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות.
לתוך קערה גדולה מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה. מוסיפים סוכר ומלח מערבבים לפיזור אחיד של החומרים היבשים.
בקערת המיקסר מניחים יוגורט, שמן, תמצית וניל וביצים ועם וו מקצף (וו בלון) מעבדים עד שמתקבלת תערובת נוזלית אחידה בצבעה ובמרקמה.
מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח והקקאו לחומרים ה"רטובים", כלומר, לקערת המיקסר, ומעבדים קלות עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
תוך פעולת המיקסר ועיבוד החומרים מוסיפים בזרם דק את הקפה הרותח ומעבדים כדקה לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.
לא לשכוח לגרד את דפנות קערת המיקסר עם לקקן.
לצקת לתבנית משומנת ומרפדת בנייר אפייה ולאפות כ-50 דקות. לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה.
לצנן את העוגה לחלוטין במקרר.
הכנת גנאש שוקולד: לשבור את שני סוגי השוקולד לחתיכות ולהניח בקערה בינונית. להוסיף פנימה את הנוטלה ולצקת מעל את השמנת המתוקה.
בכדי להמס אותם ניתן לעשות זאת על ידי בן מארי או במיקרוגל (בפולסים קצרים של 30 שניות).
מערבבים עם כף לתערובת אחידה ומכניסים למקרר ל- 30 דקות עד שעה לייצוב הגנאש והפיכתו לנוח למריחה ויציב.
מורחים בנדיבות על פני השטח העליון של העוגה ומקשטים בסוכריות כיד הדימיון.
אוכלים בהנאה
שומרים במקרר.
אהבתם את המתכון? יש לכם הערות/ הארות? .. אני מאוד אוהבת תגובת ואשמח לשמוע מכם.
אנא השאירו תגובה פה למטה
450 גרם סוכר?
השבמחקאכן.. זו עוגה ענקית
מחק350 גר קמח ?? זה יוצא ממש ממש נוזלי
השבמחקרשמת יוגורט, כאשר במתכון צויין שמנת ?
השבמחק