איזה כייף שתקופת המבחנים נגמרה!! תכנית, נשארו לי כמה מטלות אחרונות כאלו של סגירת קצוות, אבל אין ספק שקיימת רגיעה. אני מתחילה התמחות עוד כמה ימים ופתאום החלום קורם עור וגידים. מצד אחד אני כל כך מקווה שהעבודה עצמה, שעד כה למדתי עליה בתיאוריה תמצא חן בעיני. מצד שני אני גם מקווה שאעמוד בצפיות הבוסים שלי. בכל אופן הימים הנוכחים הם ממש כמו משב רוח רענן, אני מוצאת את עצמי ישנה שנ"צ שזה דבר נדיר כשלעצמו! אבל עם כל הנחת הזו אני יכולה לומר שאני מעדיפה את הלחץ. לשבת ללא מעשה זה לא ממש הסטייל שלי :) אני אוהבת לעבור בצפייה מן הדבר הנוחכי לדבר הבא, ממשימה למשימה ולכן האורח חיים שבחרתי לעצמי מתאים ביות ר (מלבד הימים הנוכחים חח).
בכל אופן אני לא יכולה שלא להכין עוגה אחרי שכמעט וחודש שלם לא נכנסתי למטבח. העוגה שהכנתי אותה המון פעמים היא עוגה הגבינה של רביבה וסיליה. היא עדינה ולימונית. ביצעתי קצת שינויים והתאמות אך רוב המתכון נלקח מרביבה וסיליה. יש לציין כי המתכונים שלהם מדוייקים באופן פלאי. רוצו להכין כי לא כדאי לכם להפסיד עוגת גבינה שכזו.
תגיבו וספרו לי איך יצא לכם.
עוגת גבינה לימונית בהשראת רביבה וסיליה (תבנית עגולה/ רינג בקוטר 22 ס"מ)
בצק פריך:
300 גרם קמח
50 גרם שקדים טחונים
100 גרם אבקת סוכר
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות חלב.
מלית גבינה לימונית:
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
300 גרם שמנת חמונה 15% או 27%
כפית תמצית וניל
גרידה מלימון שלם
מיץ מחצי לימון
60 גרם קמח מנופה
120 גרם סוכר
2 ביצים מופרדים לחלבונים וחלמונים
30 גרם סוכר
ציפוי שמנת חמוצה:
200 גרם שמנת חמוצה 15%
20 גרם סוכר
2 כפות חלב.
אופן הכנה:
בצק פריך: מחממים תנור ל 180 מעלות.
לקערת המיקסר מנפים קמח ואבקת סוכר. מוסיפים שקדים טחונים. מעבדים כמה שניות עם וו קיי/ גיטרה לפיזור אחיד של החומרים.
מוסיפים את קוביות החמאה בבת אחת ומעבדים עד לקבלת מרקם של קוסקוס ואין גושי חמאה.
מוסיפים את החלב אל קערת המיקסר לתערובת הקמח ומעבדים כחצי דקה עד לאיחוד החומים ולקבלת בצק אחיד ונעים. מקררים חצי שעה במקרר עטוף בניילון.
מרדדים לעובי של 1 ס"מ ומרפדים את התבנית או הרינג כולל השוליים. מחוררים רק את התחתית, כן רק את התחתית במזלג ומקפיאים ל-20 דקות.
אופים אפייה עיוורת: מכסים את הבצק הפריך בניילון נצמד ומניחים מעל קטניות ( אני משתמשת בשעועית לבנה). אופים את הקלתית 15 דקות באפייה עיוורת, מוציאים מהתנור ובעדינות מוציאים את הקטניות עם הניילון הנצמד . אופים עוד 15 דקות לקבלת צבע זהוב. מצננים לחלוטין.
מלית גבינה לימונית: מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 100 מעלות.
בתוך קערה גדולה מניחים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, תמצית וניל, גרידה + מיץ לימון, קמח, 120 גרם סוכר ו-2 חלמונים.
מערבבים טוב לאיחוד החומרים.
בקערת המיקסר מניחים שני חלבונים ועם וו מקצף (וו בלון) מתחילים להקציף במהירות בינונית- גבוהה. כאשר רואים כצף כמו בועות סבון מתחילים להוסייף את ה- 30 גרם סוכר הנותרים ומשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אך רך ונוח לקיפול, כלומר, לא נוקשה.
מקפלים את קצף החלבונים עם תערובת הגבינה לאיחוד ב-2 פעמים. יוצקים מעל הבצק הפריך האפוי ומיישרים עם פלטה. אופים כשעה ושלושת רבעים כאשר רק העיגול הפנימי של העוגה רוטט מעט. אם עדיין כל העוגה רוטטת להניח לעוד רבע שעה בתנור (לא להתפתות להעלות את הטמפרטורה כי העוגה תקבל צבע מלמעלה וחבל).
מניחים כשעה בטמפרטורת החדר לצינון.
ציפוי שמנת חמוצה: בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הציפוי: שמנת חמוצה, סוכר וחלב ומערבבים טוב לאיחוד. יוצקעם בעדינות על גבי העוגה ומנענעים אותה בצורה מעגלית, כך שהציפוי יגיע ויכסה את כל חלקה העליון. מכניסים למקרר לצינון של כ-8 שעות לפחות.
אוכלים בהנאה גדולה.
מלית גבינה לימונית: מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 100 מעלות.
בתוך קערה גדולה מניחים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, תמצית וניל, גרידה + מיץ לימון, קמח, 120 גרם סוכר ו-2 חלמונים.
מערבבים טוב לאיחוד החומרים.
בקערת המיקסר מניחים שני חלבונים ועם וו מקצף (וו בלון) מתחילים להקציף במהירות בינונית- גבוהה. כאשר רואים כצף כמו בועות סבון מתחילים להוסייף את ה- 30 גרם סוכר הנותרים ומשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אך רך ונוח לקיפול, כלומר, לא נוקשה.
מקפלים את קצף החלבונים עם תערובת הגבינה לאיחוד ב-2 פעמים. יוצקים מעל הבצק הפריך האפוי ומיישרים עם פלטה. אופים כשעה ושלושת רבעים כאשר רק העיגול הפנימי של העוגה רוטט מעט. אם עדיין כל העוגה רוטטת להניח לעוד רבע שעה בתנור (לא להתפתות להעלות את הטמפרטורה כי העוגה תקבל צבע מלמעלה וחבל).
מניחים כשעה בטמפרטורת החדר לצינון.
ציפוי שמנת חמוצה: בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הציפוי: שמנת חמוצה, סוכר וחלב ומערבבים טוב לאיחוד. יוצקעם בעדינות על גבי העוגה ומנענעים אותה בצורה מעגלית, כך שהציפוי יגיע ויכסה את כל חלקה העליון. מכניסים למקרר לצינון של כ-8 שעות לפחות.
אוכלים בהנאה גדולה.
תגיבו וספרו לי איך יצא לכם.
ראשית, עלי לציין שהבלוג שלך מדהים. את מסבירה כ"כ יפה ומכל הלב. לגבי הביצים, רק 2 ביצים? זו לא טעות? תודה
השבמחקבוקר טוב
השבמחקאני מתכוננת להכין את העוגה שנראת נפלא , הכנתי את הבצק אתמול , במתכון של רביבה רשום שהבצק הוא לשתי עוגות ,
את מכינה מכל הבצק עוגה אחת?
לני
היה נחמד לו היית מכבדת את קוראיך - ומגיבה..
השבמחקמדהים !
השבמחק