אני שואלת את עצמי אם גם אתם מרגישים את תחילתו של החורף למרות הימים החמים ששררו לאחרונה?
אני נמצאת בסופה של חופשת הקיץ המדהימה שהייתה לי, צוברת כוחות חדשים לקראת השנה השנייה והחשובה של התואר.
חלק מההכנות תמונות ב"חיזוק הכיס". כלומר, הזמן בו לא הייתה בידי האפשרות לעבור ולהרוויח משכורת כמו שצריך מתוגמל בחופשת הקיץ בו עובדים מיציאת החמה ועד צאת הנשמה. ואכן ישנם ימים בהם אני קמה ב- 5:30 בבוקר כדי לנסוע לעבודה. בשעות אלו קררר בחוץ ומגלים את בואו של החורף. פתאום העצים ליד הבית שלי מתמלאים בקלמנטינות כתומות ואני מגלה שאני צריכה להצטייד בעליונית שתחמם אותי בשעות המוקדמות.
מכאן אני ממשיכה לתבלין שאולי הכי מחמם ומנחם של החורף -הקינמון-.
הכנתי עוגיות קינמון מלאות בגנאש שוקולד לבן, כאלו שאפשר להכין ולאכול במהירות לפני שהולכים לעבודה ומעניקים חמימות בגוף.
כדאי לכם להכין ולהתחמם כמוני.
עוגיות סנדוויץ' קינמון ושוקולד לבן (26 עוגיות כפולות)
בצק עוגיות:
300 גרם קמח
0.5 כפיות אבקת אפייה
0.5 כף קינמון (אפשר להוסיף עוד קצת מי שאוהב קינמון)
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2-3 כפות חלב
1 כפית תמצית וניל
מלית גנאש שוקולד לבן
300 גרם שוקולד לבן
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנה
עוגיות קינמון: לתוך קערת מיקסר מנפים קמח, אבקת אפייה, קינמון ואבקת סוכר.
מעבדים כמה שניות עם וו גיטרה (וו k) בכדי שהחומרים היבשים יהיו מפוזרים באופן אחיד.
מוסיפים את החמאה בבת אחת ומעבדים עד לקבלת מרקם חולי, הנראה כמו קוסקוס ולא ניתן להבחין בגושי חמאה.
בקערה קטנה מערבבים 2 כפות חלב ותמצית וניל.
בזמן שהמיקסר פועל יוצקים את תערובת החלב ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר. במידה והבצק לא מתחבר מוסיפים עוד כף חלב. (בבצקים פריכים חשוב לעבד באופן מינימלי בכדי לא לפתח את הגלוטן הטמון בקמח)
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקרר (בקיץ אפשר שעה ויותר).
מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימטר, קורצים עיגולים ואופים על נייר אפייה כ-6-7 דקות. יש להקפיד כי הן נשארות לבנות עם טיפה של השחמה בשוליים.
גנאש שוקולד לבן: ממסים על בן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים של 20 שניות שוקולד לבן ושמנת מתוקה ומערבבים עם כף עד שנוצרת תערובת חלקה ואחידה ללא גושי שוקולד. מעבירים לקערה.
מקררים במקרר עד למרקם שנוח לזילוף (חשב לערבב כל רבע שעה בכדי שהתערובת תישאר חלקה לא תתמצק).
מעבירים לשק זילוף ללא צנטר ומזלפים תלולית נכבדה על מחצית מן העוגית. סוגרים מלמעלה עם עוגיות הנותרות.
שומרים בקירור ואוכלים בהנאה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה