קינוח אישי של מוס לוטוס, גבינה וגנאש שוקולד


אפתח בזה שהקינוח שאתם רואים לפניכם הוא אחד הקינוחים היותר טעימים שהכנתי. אני בדרך כלל לא נוטה כל כך להתלהב מהקינוחים ומהמאפים שאני מכינה, אתם בטח מכירים את המצב בו אתם עומלים על משהו במשך שעות רבות עד שכבר לא נשאר כוח להינות מן המוצר המוגמר. זה מה שקורה לי בדרך כלל. 
בניגוד לכך, הקינוח הנ"ל הוא טעים עד שבא לי לאכול את כולו בעצמי!! שילוב של לוטוס וגבינה הוא אחד השילובים היותר טעימים שיצא לי להכין ואף לטעום בחיי. מכאן, שאם אני מכינה אותו זה לאדם אהוב עלי במיוחד, ולא במקרה זו אחותי שחזרה מהצבא לאחר ששהתה שם במשך 21 ימים ברציפות. הגעגועים כמעט גברו עלי, לכן, פניתי למטבח והכנתי את הקינוח הכה מיוחד שמוקדש כולו לאחותי היפה. אספר לכם שאחותי לוחמת ובדיוק סיימה את הטירונות כמצטיינת מחלקה כך שאין אחות גאה ממני. 
הקינוח הנ"ל הוא טעים לכל מסיבה אירוע  או סתם להתפנק בבית מול הטלווזיה. כדאי לכם להכין לנסות ולראות שהוא מושלם! 


קינוח אישי של מוס לוטוס גבינה וגנאש שוקולד (כ-8 כוסות גדולות)
למוס גבינה ולוטוס:
10 גרם ג'לטין + 40 גרם מים
750 גרם גבינה לבנה (5 או 9 אחוז שומן)
1 כפית תמצית וניל
150 גרם סוכר
450 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם ממרח לוטוס

לגנאש השוקולד:
70 גרם שוקולד מריר
30 גרם שוקולד חלב
100 גרם שמנת מתוקה

אופן הכנה:

למוס הגבינה והלוטוס: מניחים ג'לטין ומים בקערה קטנה חסינת חום, לספיחה בטמפרטורת החדר כ- 10 דקות.
בינתיים בקערה גדולה מערבבים גבינה, תמצית וניל וסוכר ומניחים גם כן להתמוססות של הסוכר כ- 10 דקות (מערבבים כל 2 דקות).
ממסים את הג'לטין במיקרוגל כמה שניות עד שנוזלי (חשוב לא להרתיח) . 
מבצעים השוואת מרקמים, כלומר, מוסיפים כף או שתיים גדולות מן תערובת הגבינה אל הג'לטין החם ומערבבים היטב. יוצקים במהירות את הג'לטין אל תערובת הגבינה וטורפים במהירות רבה על ידי מטרפה לקבלת תערובת אחידה והומוגנית. (חשוב לטרוף במהירות על מנת שלא יווצרו גושי ג'לטין בתערובת).
מחלקים את המוס באופן שווה ל-2 קערות בינוניות.
ממיסים במיקרוגל את ממרח הלוטוס במשך כ- 10 שניות ומביאים אותו למצב נוזלי. שופכים אותו במהירות לתוך אחת הקערות עם מחצית ממסת הגבינה ומערבבים במהירות לתערובת אחיחדה בצבעה ובמרקמה.
יוצקים את השמנת המתוקה אל קערת המיקסר ועם וו מקצף (וו בלון) מקציפים עד לקבלת מרקם כשל יוגורט.
מחצית מן הקצפת מקפלים עם תערובת הגבינה ומחצית מן הקצפת מקפלים עם תערובת הלוטוס.
מתחילים בתערובת הגבינה ויוצקים אותה  (בעזרת שק זילוף או מצקת) לכוסות בגובה אחיד. מנערים ודופקים את הכוסות קלות על השיש או משטח העבודה בכדי שהתערובת תתיישר. מכניסים להקפאה של חצי שעה.
מוציאים את הכוסות מן ההקפאה ומיד יוצקים את מוס הלוטוס מעל מוס הגבינה שהתייצב. גם כן מנערים ודופקים קלות על השיש בכדי שהתערובת תתיישר.
מחזירים להקפאה של חצי שעה.

גנאש שוקולד: שוברים את שני סוגי השוקולד לקוביות ומניחים בקערה חסינת חום.
יוצקים מעל את השמנת המתוקה ומכניסים להמסה של השוקולד על בן מארי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם. מערבבים בעזרת מטרפה עד לגנאש מבריק ואחיד מבחינת צבע ומרקם.
מוציאים את הקינוחים מן ההקפאה ויוצקים את הגנאש מעל המוסים ומוודאים שהוא מכסה את כל שטחו העליון של המוס.
מכניסים למקרר לייצוב הגנאש ותוך שעה כבר ניתן לאכול.

קינוח קל, מהיר וטעים, כדאי לכם לנסות.
עדכנו אותי איך יצא לכם בתגובות פה למטה, תשאלו שאלות אם ישנן, אני פה כדי לענות על כל שאלה, התלבטות או סתם ייעוץ. :)

תגובה 1:

  1. עשיתי בדיוק איך שרשמת ועדיין נהיו גושי גלטין בתערובת מה אפשר לעשות?

    השבמחק