סוף החג הגיע, קצת באסה כי זה אומר שהחופשה הארוכה והנעימה לקראת סיום. צריך לנצל כל רגע להנאה, בילויים , עבודה ובעיקר משפחה.
לקראת הערב החג השני הכנתי רולדת ריבת חלב. כמה נוסטלגי ככה כייף.
הרולדה היא הכי נוסטלגית שיש וחשבתי שאין יותר מתאימה ממנה לפסח בייחוד וחוגגים אותו עם משפחה קרובה כי גם המשפחה היא מערכת יחסים נוסטלגית רבת שנים.
מילוי הרולדה מורכב משכבה עדינה של ריבת חלב, קצפת ריבת חלב, וציפוי של קצפת נקייה. לוקח בדיוק שעה להכינה.
הרולדה במתכונה המקורי עשויה מקורנפלור אך סבתי (מהצד האשכנזי) איננה אוכלת קטניות ולכן עשיתי ניסוי והמרתי את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה. האמת, שיצא לא רע והרי התוצאה לפניכם.
הרולדה עצמה היא דקה יחסית, אני אוהבת קצת בצק עם המון מילוי וציפוי , אך מי שרוצה בצק יותר עבה מוזמן להכפיל את התכון כפול 1.5.
רולדה מושלמת של ריבת חלב וקצפת- כשל"פ (תבנית תנור גדולה)
לרולדה: (על פי מתכון של ליהי קרויץ עם שינויים קטנים שלי)
50 גרם קמח תפוחי אדמה
100 גרם סוכר
2 ביצים גדולות או 3 קטנות
כפית תמצית וניל.
קורט מלח
מילוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם ריבת חלב (לערבוב עם הקצפת)
100 גרם ריבת חלב (למריחה)
ציפוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
רולדה: מחממים תנור ל 200 מעלות.
בתוך קערת מיקסר עם וו מקצף (וו בלון) מניחים ביצים, תמצית וניל ומלח ומתחילים להקציף במהירות גבוהה.
בעת ההקצפה מוסיפים סוכר בהדרגה.
מקציפים כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה במיוחד, אוורירית, בעלת צבע צהוב, ומרקם של מוס.
לאחר סיום ההקצפה מנפים פנימה קמח תפוחי אדמה ומקפלים בעזרת לקקן.
יוצקים על משטח האפייה/ תבנית עם נייר אפייה. ואופים כ-10 דקות עד שפני הרולדה מקבלים צבע זהוב עמוק.
להיזהר לא לשרוף אותה כי היא משחימה בקלות.
הופכים את הרולדה על גבי מגבת מטבח מפודרת קלות באבקת סוכר כך שנייר האפייה שעליו הרולדה נאפתה נמצאת כעת למעלה.
מסירים בזהירות את נייר האפייה. מגלגלים יחד עם המגבת לרולדה. מכניסים למקרר ל- 10 דקות לצינון.
מילוי: מניחים בקערת מיקסר עם וו מקצף שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה, מוסיפים 100 גרם של ריבת חלב וממשיכים להקציף יחדיו עד שמתקבלת קצפת חזקה ויציבה בעלת צבע אחיד.
משחררים את הרולדה מן המגבת.
מורחים שכבה דקה של 100 גרם ריבת חלב.
מעל שכבת ריבת החלב מורחים בעזרת פלטה את קצפת ריבת החלב שהכנו קודם לכן.
מגלגלים לרולדה. (אני אוהבת לגלגל מהצד הרחב כך שתתקבל רולדה יותר צרה).
ציפוי: מניחים בקערת המיקסר עם וו מקצף שמנת מתוקה ומתחילים להקציף על מהירות גבוהה.
בעת ההקצפה מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל.
מקציפים את השמנת עד למרקם יציב אך רך ולא מפורק!!
מורחים את הקצפת על גבי הרולדה ועל ידי קלף פלסטיק מיישרים כך מתקבלת מריחה אחידה ונעימה לעין.
מקשטים בטיפות מזולפות של ריבת חלב ופירורי עוגיות יין.
** אשמח מאוד ותגיבו , מרגיש לי קצת לבד פה.
מושלמת. תודה על המתכון ��
השבמחקבכייף ובאהבה
השבמחק