עוגת מוס נוטלה- מהממת, אלגנטית וכשרה לפסח



עוגה סופר מרשימה וסופר טעימה (כי מי לא אוהב נוטלה?!) לערב החג או לכל יום רגיל. זו עוגה שלבטח תגרוף יםםםםם של מחמאות ואינספור התפעלויות , והאמת, שהיא איננה קשה לביצוע כלל וכלל. כל היופי הזה כולל שלוש שכבות פשוטות למדי של תחתית ספוג קקאו, שכבת מוס נוטלה, וגנאש שוקולד מריר לסיום.
היי הופ ונתחיל במשימה שלפנינו -הקינוח ששווה מיליון דולר-
 



עוגת מוס נוטלה כשרה לפסח (רינג/ תבנית בקוטר של 22 ס"מ)
בסיס טורט קקאו
2 ביצים
100 גרם סוכר
2 כפות שמן
50 גרם קמח תפוח אדמה
10 גרם קקאו

מוס נוטלה 
6 גרם ג'לטין מעורבבים עם 32 גרם מים בטמפרטורת החדר
300 גרם נוטלה
262 גרם חלב
50 גרם חלמונים (כ-3 חלמונים)
380 גרם שמנת מתוקה

גנאש שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שמנת מתוקה

*כמה שקדים לקישוט


אופן הכנה:

לפני הכל חשוב לציין שאת העוגה הזו מכינים יום או אפילו יומיים לפני תאריך ההגשה.

בסיס טורט קקאומחממים תנור ל- 160 מעלות.
בתוך קערת מיקסר עם וו מקצף (וו בלון) מניחים ביצים,סוכר ומלח ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. 
מקציפים כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה במיוחד, אוורירית, בעלת צבע צהוב, ומרקם של מוס. 
לאחר סיום ההקצפה מנפים פנימה קמח תפוחי אדמה והקקאו ומקפלים בעזרת לקקן.
יוצקים על תבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה ואופים 20-25 דקות עד שפני המסה מקבלים קרום ומרגישים בתפיחה קלה כי היא יציבה למגע.
מצננים כחצי שעה.
בעזרת רינג קורצים עיגול בקוטר 22 ס"מ מן התחתית האפויה ומניחים אותה במרכז תבנית/ רינג שאיתה נעבוד מעתה.

** במידה ועובדים עם רינג חשוב לעטוף אותו בניילון נצמד על מנת למנוע "בריחה" של מוס מן הצדדים.

מוס נוטלהתחילה מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים לספיחה על השיש בטמפרטורת החדר.
מניחים את הנוטלה בקערה גדולה ומניחים בצד.
לאחר מיכן עוברים להכנת קרם אנגלז- בסיר קטן שנמצא על להבה בינונית שמים חלב וחלמונים.
עם לקקן בוחשים כל הזמן (למנוע את התקרשות החלמונים) ומביאים את התערובת ל85 מעלות. מורידים מהגז.
מחממים כמה שניות את הג'לטין במיקרוגל שיימס, יוצקים לקרם אנגלז ומערבבים טוב.
מסננים את קרם האנגלז, שופכים מעל הנוטלה ועם בלנדר מוט מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ושוקולדית ללא גושים. מניחים לצינון בטמפרטורת החדר כ-20 דקות.
מקציפים שמנת מתוקה למרקם של יוגורט ומקפלים עם תערובת השוקולד לתערובת אחידה ואוורירית.
התערובת תהיינה נוזלית וזה בסדר גמור (לא להיבהל).
יוצקים את מוס הנוטלה מעל בסיס טורט הקקאו שאפינו לפני כן.
מניחים במקפיא למשך הלילה. (או לפחות 6 שעות).

גנאש שוקולד מריר: מניחים בקערה שוקולד שבור לקוביות ושמנת מתוקה.
ממסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ומערבבים בכל פעם שמוציאים מן המיקרוגל (ניתן  להמיס גם על בן מארי). 
מערבבים ליצירת מסה חלקה והומוגנית ומניחים בצד לחצי שעה עד שעה (תלוי בטמפרטורת החדר) עד שהגנאש מסמיך קלות.
יוצקים את הגנאש במרכז פני העוגה העליונים ומטלטלים קלות על מנת להגדיל / להרחיב את קוטרו של העיגול שנוצר לנו.
מכניסים את העוגה למקפיא ל 10 דקות נוספות.
משחררים את העוגה מן הרינג בעזרת ברנר ומקשטים בכמה שקדים.

מניחים להפשרה לצינון במקרר מינימום 8 שעות ואוכלים בהנאה רבה :)


2 תגובות:

  1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  2. העוגה נראית נהדר
    רק לא רואים בסיס טורט קקאו בתמונה היא לבנה לגמרי

    השבמחק