כדורי שוקולד נוטלה+ כדורי שוקולד לבן

                                    

כדורי שוקולד, או בעצם כדורי נוטלה- זה כבר נשמע טוב יותר. קלאסיקה ישראלית אמיתית.
אין ילד שלא מכיר כדורי שוקולד וגם אין מבוגר שלא אכל כאלו בילדותו וחושק בהם עוד היום.
השאלה היא האם אתם מכירים כדורי שוקולד לבן?


אז כן, מודה באשמה, לא עמדתי בפיתוי להכין רק סוג אחד של כדורי שוקולד והכנתי גם כדורי שוקולד לבן טעימים טעימים ויותר מתוקים מכדורי השוקולד הרגילים מהסיבה  ששוקולד לבן הוא הרבה יותר מתוק מטבעו.
למעשה אני מדברת על יין ויאנג. כלומר, על כך שאנו בני האדם צריכים איזון בחיים למשל: אין שמחה בלי עצב, או איך נוכל להעריך את החום הנעים של הקיץ אם הוא לא היה כ"כ חסר לנו בחורף והדבר החשוב מכל שאין מתוק בלי מלוח.
ניגודים זהו שם המשחק. מכאן, בחרתי להכין כדורים המנוגדים בצבעם אך לא בטעמם (שניהם מתוקים וטעימים).


הם יצאו כך כך יפים וחמודים שאני לא מסוגלת לא להשוויץ בהם. אפילו שהם רק כדורי שוקולד כבודם במקומם מונח.
אז תמונה אחרונה לסיום ואחר כך המתכון.


כדורי נוטלה (24 כדורים)

100 גרם נוטלה
10 גרם אבקת קקאו
60 מ"ל חלב
250 גרם פירורי עוגיות


אופן הכנה

בתוך סיר קטן מניחים נוטלה, אבקת קקאו וחלב ומרתיחים לתערובת אחידה וחמה. 
מורידים מן האש, מוספים את פירורי העוגיות ומערבבים לתערובת אחידה. 
מניחים לקירור של שעה במקרר. 
מגלגלים לגדורים קצת יותר קטנים מכדור פינג פונג, טובלים בקוקוס טחון דק, ואוכלים.
ניתן לשמור עד שבוע במקרר




כדורי שוולד לבן (14 כדורים)

100 גרם שוקולד לבן
100 גרם פירורי עוגיות לבנים
60 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם קוקוס טחון


אופן הכנה

בקערה קטנה מניחים שמנת מתוקה ושוקולד לבן וממסים במיקרוגל או על בן מארי יחדיו.
מוסיפים את פירורי העוגיות ואת הקוקוס הטחון ומערבבים לתערובת אחידה.
מניחים לקירור של שעה במקרר.
מגלגלים לגדורים קצת יותר קטנים מכדור פינג פונג, טובלים בקוקוס טחון דק, ואוכלים.
ניתן לשמור עד שבוע במקרר




תגובה 1:

  1. הייתי רוצה להכין את הכדורים הללו, אבל לצערי אין לי כוס מדידה. תוכלי בבקשה להמיר את היחידות לכוסות או כפות?

    השבמחק