עוגת גבינה אפויה קלאסית


טוב בגדול זה היה שבוע לא עמוס במיוחד. רק ישבתי על עבודה להגשה ולימודים לבוחן שיש בקרוב ולא זזתי יותר מידי.. הנופים שראית גם הם לא היו חדשניים במיוחד .. לפטופ סיכומים ואותיות. חיים של סטודנטית ממוצעת הייתי אומרת.
ולמרות כל זאת שבועות עוד מעט מגיע ואיזה כייף:) זה החג האהוב עליי ביותר כי אני פשוט מאוהבת באוכל חלבי למשל פסטה עם רוטב שמנת יאמייי בלינצ'סים (אשכנזיה משהו) ועוגות גבינה. כל הדברים האהובים עליי בארוחה אחת.. מה אני יאמר לכם אושר בהתגלמותו!
אז לכבוד שבועות הכנתי את העוגה הכי אבל הכי ישראלית, טעימה ומרשימה שאין אחד נראה לי שלא יאהב אותה הלא היא עוגת גבינה אפויה גבוהה.
אני כתבתי אופן הכנה ארוך אבל אל תפחדו! כתבתי הרבה מישום שרציתי שהעוגות של כל אחד ואחת מיכן יצאו מושלמות ועל כן אופן ההכנה מפורט.
זהו סיימתי את שלי- תראו את התמונות ואני בטוחה שתרוצו להכין אותה כי היא פשוט משגעת.



עוגת גבינה אפויה גבוהה תבנית 24 / 26 ס"מ

** חשוב שכל המרכיבים יהיו בטמפרטורת החדר.

7 ביצים M מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 קילו גבינה לבנה 9% או 5% שומן
200 גרם סוכר
50 גרם סוכר
קורט מלח
1 כף תמצית וניל
50 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה מומסת לא רותחת!
100 מ"ל חלב

אופן הכנה:
הכנת תבנית האפייה:
1) יש לשמן את דפנות ותחתית התבנית עם חמאה ויש לשים בנוסף עיגול של נייר אפייה בתחתית וגם אותו למרוח בחמאה רכה.
2) יש לעטוף את תחתית + דפנות התבנית בנייר כסף בכדי למנוע חדירת מים.
(אם אופים בתוך רינג ניתן להכין תחתית מנייר כסף שמצפה את כל תחתית ודפנות הרינג ומונע חדירה של מים לעוגה + עיגול של נייר אפייה בתחתית).
3) יש לעטוף את שולי התבנית (את השוליים החיצוניים כמובן) על ידי נייר עיתון/A4 שטבלנו אותו במים. הרטיבות שבו עוזרת לו להיצמד לשולי העוגה מבחוץ ולהבטיח שוליים לבנים ויפים כמו בתמונה.
4) את התבנית אנו מניחים בתוך תבנית תנור (תבנית תנור רגילה סטנדרטית) שאליה שפכנו מים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים שתגרום לעוגה לעלות מעלה ולהיות גבוהה במיוחד.

אופן הכנת העוגה:
מחממים תנור ל 220 מעלות.
תערובת מספר 1: בתוך קערה המיקסר מניחים חלמונים ו- 50 גרם סוכר מקציפים עם וו מקצף (וו בלון) כ-2 דקות במהירות בינונית גבוהה עד שמתקבלת תערובת אוורירית וצבעה הוא צהוב בהיר.
מוסיפים תמצית וניל מלח וגבינה לבנה וממשיכים להקציף כחצי דקה לקבלת תערובת אחידה. לא לשכוח לגרד את דפנות הקערה עם לקקן.
ראשית מנפים את הקמח והקורנפלור לתוך קערה נפרדת כדי למנוע גושים, ורק לאחר מיכן נוסיף אותן לתערובת הגבינה ב-3 פעמים כאשר בכל פעם אנחנו מערבבים טוב טוב כדי למנוע גושים.
מוסיפים לתערובת הגבינה את החלב והחמאה המומסת ומקציפים כחצי דקה עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את כל התערובת מקערת המיקסר אל קערה גדולה אחרת (חשוב שתהייה גדולה) ושומרים בצד.
שוטפים היטב את קערת המיקסר והמקצף כך  שלא יהיה בה אפילו טיפת שומן. חשוב גם לנגב היטב.
תערובת מספר 2: מוסיפים לקערת המיקסר (הנקייה יש לציין) חלבונים ועם וו מקצף מקציפים במהירות בינונית גבוהה. כאשר מתחילים לראות בועות שנראות כמו בועות סבון מתחילם להוסיף את 200 גרם הסוכר שלנו (בזמן שהמיקסר מקציף ופועל) כף אחת בכל פעם. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת כמעט יציבה אך ממש לא קשה אלא מאוד רכה ונוחה לקיפול.
שילוב שתי התערובות: מוסיפים שליש מכמות קצף החלבונים אל תערובת הגבינה והחלמונים ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שכל קצף הביצים נטמע בתערובת והיא אחידה.
לאחר מיכן מוסיפים את שאר קצף החלבונים אל תערובת הגבינה ומקפלים באותה הדרך בעזרת לקקן לקבלת תערובת אחידה. 
יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור ל-15 דקות לפחות . לאחר 15 דקות מסתכלים האם העוגה קיבלה צבע חום מלמעלה, בדיוק כמו בתמונה, לא פחות ולא יותר. ניתן לפתוח את התנור אל תפחדו!!!
אם היא עדין לבנה מלמעלה אופים עוד 10 דקות. 
אם היא היא קיבלה צבע יפה וכהה מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד חצי שעה.
לאחר חצי שעה מנמיכים ל- 100 מעלות ואופים עוד חצי שעה.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כשעה בטמפרטורת החדר ולאחר מיכן מצננים לפחות שעתיים במקרר.

ורק אחרי כל זה מתענגים על פרוסת עוגה וכוס תה ... אתם בערוץ החיים הטובים

חברים תהיו חברים ותגיבו.. מאוד כייף לי לראות את התוצרים שלכם ולשמוע שאלות 



52 תגובות:

  1. העוגה נראית מעולה!! איך את מעבירה אותה אח"כ למשטח קרטון?

    השבמחק
    תשובות
    1. ראשית, אני מסירה את הרינג/ שולי העוגה של התבנית קפיצית.
      לאחר מיכן אני מניחה צלחת גדולה או מגש על העוגה והופכת (כעת הצד העליון הוא הצד התחתון)
      ואז הופכת עוד הפעם על מגש ההגשה כדי שהחלק העליון יהיה במקומו כעליון.

      מחק
  2. להניח את העוגה בתוך תבנית עם מים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא.
      להניח את בלילת העוגה בתוך תבנית.
      את התבנית מניחים בתוך תבנית של תנור גדולה סטנדרטית. בתבנית הזו ממלאים מים רותחים .(מעין בן מארי רק תנור) כך יש סביבה עשירה באדים.
      אני מקווה שמובן

      מחק
    2. התבנית עם בלילת העוגה לא חייבת להיות בתוך התבנית עם המים
      אני שמה בשלב התחתון של התנור את התבנית עם המים הרותחים ואת התבנית של העוגה אני שמה באמצע התנור על רשת התנור
      ואז אין בעיה או חשש שיחדרו מים לעוגה

      מחק
  3. אין בעיה עם תבנית קפיצית בתוך המים? הם חא חודרים פנימה?

    השבמחק
    תשובות
    1. את יכולה לעטוף את התבנית עם נייר כסף כמקדם הגנה. כך לא יחדרו מים לחלוטין.

      מחק
  4. היי אשמח להסבר את הקמח והחמאה מוסיפים ומקציפים קלות או לערבב עם מרית?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי,
      ראשית מוסיפים את הקמח והקורנפלור (שניפינו מבעוד מועד) ב-3 פעמים ומקציפים עם המקצפה לקבלת תערובת אחידה ללא גושים של קמח וקורנפלור.
      רק לאחר מיכן מוסיפים בבת אחת את החלב והחמאה המומסת וממשיכים להקציף לקבלת תערובת אחידה.

      מחק
  5. תקשיבי, אני חייבת להגיד לך, אני מכינה מלא זמן עוגות גבינה (יש לי מתכון שאיתו זה תמיד עובד), אני אופה חובבנית אבל אוהבת לקרוא מתכונים. זאת נראה לי הפעם הראשונה שאני נתקלת במתכון כל כך מפורט עם אפס מקום לטעויות. פשוט כל הכבוד לך, זה נראה מעולה ואולי בחג שבועות הקרוב אחרוג ממנהגי ואכין את המתכון הנ"ל. זה ישנה משהו אם אכין איזו תחתית לעוגה (אולי משקדים טחונים עם קצת חמאה מומסת ועוגיות חמאה טחונות) כדי שתספוג נוזלים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה רבה, ממש מחמיא לי ואני כותבת את זה באהבה ❤. למעשה את יכולה להכין איזו תחתית שעולה על דעתך. זה יכול להיות בצק פריך וניל או בצק פריך עם שקדים טחונים, ואולי ביסקוויטים טחונים עם חמאה מומסת כמו שאמרת.
      בהצלחה 🙂

      מחק
  6. היי, קודם כל נראה מדהים! ומתכון מפורט ומהמם!
    רציתי לשאול, לעוגה ללא גלוטן, להמיר את הקמח בכמות נוספת של קורנפלור?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי,
      אז תודה רבה רבה 😄
      ולגמרי אפשרי למרות שלא ניסיתי .. אם את/ה עושה אז תספר/י לי איך יצא

      מחק
    2. באיזה טמפרטורה מכניסים את העוגה

      מחק
    3. היי מאיה מכניסים את העוגה בטמפרטורה של 220 מעלות .. כמו שכתוב בראש המתכון 😃

      מחק
  7. היי. קודם כל העוגה נראית מדהים. אני רוצה להכין אותה לשבת ויש לי ביצים בגודל L . כמה ביצים לשים ?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה 😘..
      את יכולה לשים 6 ביצים

      מחק
  8. כבר מחכה לשבועות להכין אותה! 😍 נראית מצויין!!
    שאלה קטנה: אפשר במקום בן מארי, להניח את התבנית/הרינג על רשת התנור ובתחתית התנור לשים תבנית פיירקס עם מים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי צליל,😄
      לפני הכל הערה קטנה - במידה ואת משתמשת ברינג אז לא להניח אותו על רשת התנור בזמן האפייה כי ישנה סכנה שהבלילה תפרוץ את נייר הכסף בתחתית.
      חשוב להניח את הרינג על משטח קשה ויציב/ תחתית של תבנית אחרת , דבר שימנע את פריצתה של הבלילה מהחלק התחתון של הרינג.

      וכתשובה לשאלתך- לגמרי אפשרי וזה יצא לך מעולה.. אך בן מארי מבטיח שהשוליים ישארו לבנים כי המים בנוסף לכך שהם יוצרים סביבה עשירה באדים הם ממשיכים להרטיב את נייר העיתון.

      בכל אופן אם את לא משתמשת בבן מארי וחשוב לך שהשוליים יישארו לבנים, באמצע האפייה הוציאי את העוגה מהתנור, תרטיבי את העיתון בשנית, תעטפי איתו את התבנית/רינג שוב, והחזירי להמשך האפייה.

      קצת מסובך אבל לבחירתך.
      ספרי ותשלחי לי תמונה .. אשמח לשמוע ואף לראות איך יצא.

      מחק
  9. היי...שאלה: אם יש לי ביצים מידה XL כמה להשים במקום ה- M?

    השבמחק
  10. נראה מעולה.. את החלק של נייר העיתון לא הבנתי.. יש מצב להסביר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      ראשית הכיני את התבנית/רינג על פי ההוראות הבאות:
      הכנת תבנית האפייה:
      1) יש לשמן את דפנות ותחתית התבנית עם חמאה ויש לשים בנוסף עיגול של נייר אפייה בתחתית וגם אותו למרוח בחמאה רכה.
      2) יש לעטוף את תחתית + דפנות התבנית בנייר כסף בכדי למנוע חדירת מים.
      (אם אופים בתוך רינג ניתן להכין תחתית מנייר כסף שמצפה את כל תחתית ודפנות הרינג ומונע חדירה של מים לעוגה + עיגול של נייר אפייה בתחתית).
      3) יש לעטוף את שולי התבנית (את השוליים החיצוניים כמובן) על ידי נייר עיתון/A4 שטבלנו אותו במים. הרטיבות שבו עוזרת לו להיצמד לשולי העוגה מבחוץ ולהבטיח שוליים לבנים ויפים כמו בתמונה.
      4) את התבנית אנו מניחים בתוך תבנית תנור (תבנית תנור רגילה סטנדרטית) שאליה שפכנו מים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים שתגרום לעוגה לעלות מעלה ולהיות גבוהה במיוחד

      חוזרת על שלב נייר העיתון:
      מרטיבים את הניירות במים ומגלגלים אותם לשכבה עבה
      את הניירות מצמידים לשולי העוגה החיצוניים , בגלל שהם רטובים הם נדבקים בקלות.
      הניירות הרטובים למעשה יוצרים מעין "טבעת" לחות מסביב לשולי העוגה שמבטיחה ושומרת ששולי העוגה יהיו לבנים וצחורים .
      מקווה שהבנת 😊

      מחק
  11. היי עינב. ראשית, תודה רבה על המתכון וההסבר המפורט :). יש לי תבנית עם דפנות גבוהות במיוחד של קרין גורן, שהתחתית שלה ניתנת להזזה, לא תבנית קפיצית. כיצד אפשר להכין עם התבנית הזו את המתכון הנ"ל כך שכשאוציא את העוגה היא תצא שלמה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי הילה נעים להכיר 😄
      אני מבינה שהתחתית ניתנת להזזה, אך חשוב שתהיה צמודה לתבנית כך שהבלילה לא "תפרוץ/ תזלוג" החוצה ותשפך לך בתוך התנור.
      לשם כך את עוטפת את התבנית כולל התחתית בנייר כסף... אפילו שתי שכבות (כחלק משלבי הכנת תבנית האפייה) כך הבלילה לא תפרוץ החוצה.
      תסתכלי איך מכינים את התבנית באופן ההכנה ותפעלי על פי השלבים.

      מקווה שהבנת 😊 אם ישנן עוד שאלות אני פה

      מחק
  12. שאלה קטנה, את הגבינה הלבנה אפשר להמיר במסקרפונה וריקוטה שכבר קניתי והייתי בטוחה שכמה שיותר עשיר, ככה יותר טעים. בסוף כולם רושמים מתכונים עם גבינה לבנה ��

    השבמחק
    תשובות
    1. היי רויטל נעים להכיר 😄
      מסקרפונה היא למעשה שמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן מאוד גבוהים ואיננה גבינה. ריקוטה היא אכן גבינה אך בעלת מרקם אחר לחלוטין מאשר גבינה לבנה.
      לכן, לא ניתן לצערי להחליף את הגבינה הלבנה בגבינות הללו.
      זה יניב מרקם אחר לחלוטין, מרקם דחוס ולא אוורירי כמו שמעניקה הגבינה הלבנה.

      מצטערת.

      מחק
  13. הי
    העוגה נראית מדהים

    לא הבנתי את העניין של לעטוף את שולי התבנית בנייר עיתון.
    באיזה שלב עושים את זה? לפני הנייר כסף או אחרי?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי 😄
      ראשית עוטפים את התבנית בנייר כסף כדי למנוע את זליגת הבלילה החוצה.
      שנית מרטיבים את הניירות במים ומגלגלים אותם לשכבה עבה
      את הניירות מצמידים לשולי העוגה החיצוניים , בגלל שהם רטובים הם נדבקים בקלות.
      הניירות הרטובים למעשה יוצרים מעין "טבעת" לחות מסביב לשולי העוגה שמבטיחה ושומרת ששולי העוגה יהיו לבנים וצחורים .
      מקווה שהבנת 😊

      מחק
  14. נראת מעולה רק חשוב לי לדעת הכמות של הסוכר היא גדולה עבורי יש אפשרות להפחית בכמות הסוכר?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לילך נעים להכיר 😊
      חשוב לי לציין שהעוגה מאוד עדינה ואינה מתוקה מאוד .
      על קילו גבינה 250 גרם סוכר זה ממש לא הרבה ואם תפחיתי לפי דעתי היא תצא לך לא מתוקה ואולי תפלה בטעמה וחבל.

      בכל זאת אם עדין תרצי להפחית מכמות הסוכר את יכולה להפחית ב- 50 גרם מהסוכר המוקצף יחדיו עם תערובת החלבונים .
      בהצלחה

      מחק
  15. היי האם ניתן להחליף בין הגבינות? למשל להשים גבינת מסקרפונה או שמנת?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי ענבל 🌻 חשוב שלפחות 750 גרם גבינה תהיינה גבינה לבנה. ו250 גרם תחליפי לאיזו גבינה שאת רוצה מסקרפונה/גבינת שמנת.
      בהצלחה

      מחק
  16. הי. מתכון נהדר. כל הכבוד. בהחלט אנסה. חייבת לשאול האם ניתן לאפות בסיר ג'חנון עם נייר אפיה בפנים?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סברינה ☺😊
      לגמרי אפשרי לאפות בסיר ג'חנון וזה ייצר נהדר, אך כמו שאמרת חשוב לשים נייר אפייה שחלילה לא יידבק (בכל זאת זהו סיר ואינו תבנית)
      ובנוסף לבצע את כל הוראות הכנת התבנית (נייר עיתון רטוב וכו') רק על סיר הג'חנון
      בהצלחה 🌸

      מחק
  17. הי המתכון מעולה! מה עושים בשביל שלא תיפול כשמוציאים מהתנור? זה מה שקורה לי כל פעם... איך עושים שץישאר גבוהה כזו.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי 😊
      בכל עוגת גבינה לא משנה איך תאפי אותה היא בסופו של דבר תחזור לגובהה המקורי.
      אך, יש דרך לוודא שהיא תחזור לגובהה המקורי בצורה יפה ואסטטית כמו העוגה בתמונה והדרך הזו והיא האפייה בהדרגה בדיוק כמו שרשום באופן ההכנה.
      1. לאפות קודם כל ב 220 מעלות כ - 15 דקות עד שמקבלים קרום כהה למעלה.
      2. מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ואופים עוד חצי שעה
      3. מורידים את הטמפרטורה ל- 100 מעלות ואופים עוד חצי שעה.
      4. מוציאים מהתנור ומצצנים שעה בטמפרטורת החדר.
      5. מכניסים למקרר לשעתיים .

      תפעלי על פי אלו והעוגה תישאר גבוהה ויפה .. כמובן בשילוב המתכון הכתוב 😊

      בהצלחה ותשלחי תמונה של העוגה אם בא לך

      מחק
  18. האם ניתן לחלק את הכמות לשתי תבניות אינגליש?

    השבמחק
    תשובות
    1. היי נסי 😁 .. אכן כן ניתן לחלק את הכמות לשתי תבניות אינגליש קייק
      בהצלחה

      מחק
  19. יצאה מהמם, תודה רבה . כל מתכון שלך מושלם.

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מאוד שמחה רויטל !! כל הכבוד 👏

      מחק
  20. מתכון מעולה! קמח רגיל או תופח?

    השבמחק
  21. אהלן! קודם כל אני חייבת לציין שהעוגה מושלמת! אני מכינה אותה הרבה וכל פעם מחדש קוצרת המון מחמאות! אז תודה לך!
    דבר שני, רציתי לדעת מה ההבדל בין עוגה כזאת לעוגה שמקציפים בה רק חלבונים? אם אכין את אותו מתכון ואערבב בקערה אחת את החלמונים עם הגבינה ושאר המרכיבים ופשוט אקפל לבפנים קצף חלבונים, התוצאה שאקבל תהיה שונה מאוד?

    השבמחק
  22. היי,
    העוגה נראית מדהים ויצא לי להכין אותה מספר פעמים ואכן היא עוגה פשוט מושלמת!
    האם אבל יש סיכוי להכין אותה ללא מיקסר?

    השבמחק
  23. שלום לך
    המתכון נראה מעולה . יש לי שאלה
    אני לא בישראל והיכן שאני נמצא אין גבינה לבנה
    יש מסקרפונה. ריקוטה ושמנת
    איך מכינים עוגה עם מה שיש לי
    תודה

    השבמחק
  24. האם ניתן לשים בתבנית 20 והאם צריך להגביהה עם ניר טפיה?

    השבמחק
  25. היי, יש אפשרות להמיר חלק מהגבינה בשמנת חמוצה?
    נראה מעולה!! אין צורך של לילה במקרר?

    השבמחק