עם יד על הלב שלוקח להכין אותם חצי שעה. הם טעימים, פשוטים, חמודים וניתן לאפות אותם כעוגה אחת גדולה.
הגעתי הביתה מהשבוע העמוס וראיתי שאין עוגה בבית ואצלי מצב כזה לא יכול להתקיים ולכן אפיתי אותם במהירות הבזק. לחטוף בבוקר אחד כזה כשממהרים לעבודה או ללימודים זה מושלם.
מיותר לציין שניתן להכין את המאפינס הללו עם ילדים.
מאפינס קקאו עם ציפוי נוטלה (14 מאפינס)
למאפינס:
125 גרם קמח מנופה
35 גרם קקאו
175 גרם סוכר
1 כפיות אבקת סודה לשתייה
0.5 כפית אבקת אפייה
0.25 כפית מלח
100 מ"ל יוגורט/ שמנת חמוצה גביע אחד
60 מ"ל שמן
1 ביצים
0.5 כפית תמצית וניל
125 מ"ל מים רותחים עם חצי כפית נס קפה.
לציפוי:
צנצנת קטנה של נוטלה
אופן הכנה
עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות.
לתוך קערה גדולה מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה. מוסיפים סוכר ומלח מערבבים לפיזור אחיד של החומרים היבשים.
בקערת המיקסר מניחים יוגורט, שמן, תמצית וניל וביצים ועם וו מקצף (וו בלון) מעבדים עד שמתקבלת תערובת נוזלית אחידה בצבעה ובמרקמה.
מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח והקקאו לחומרים ה"רטובים", כלומר, לקערת המיקסר, ומעבדים קלות עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
תוך פעולת המיקסר ועיבוד החומרים מוסיפים בזרם דק את כוס הקפה הרותח ומעבדים כדקה לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.
לא לשכוח לגרד את דפנות קערת המיקסר עם לקקן.
לצקת את הבלילה לתבנית שקעים עם מנג'טים עד שלושת רבעי הגובה ולאפות כ-15 דקות עד שיציבים. לבדוק עם קיסם אם מוכן.
לצנן לחלוטין.
למרוח נוטלה על פני השטח העליונים של העוגה ולקשט בסוכריות צבעוניות
מה אפשר במקום יוגורט?
השבמחקקצפת צמחית אולי?
היי דבורה, לגמרי אפשר קצפת צמחית ואפילו מעדן סויה :)
מחק