היי כולם, עבר זמן מה מאז פרסמתי פה.. לא מעט אבל גם לא יותר מידי.
פייר שהתגעגעתי. סוף סוף אני חורת אל השגרה, תאמינו לי שלפעמים שגרה זה דבר מבורך. נעים לקום בבוקר לדעת לאן פניך מועדות, בלי לחצים מיותרים של מבחנים וכל הנלווה לסטודנט ממוצע.
יום שבת הגיע לאחר השבוע הראשון במכללה. השבוע הראשון של סמסטר ב', שנה ב'. כל מה שאני יכולה לומר זה תודה.
תודה שהגעתי מקום שבו אני נמצאת כרגע. החיים הסטודנטיאליים מתחילים להשתקע בתוכי, ואני מחשיבה את זה כדבר טוב.
הכנתי את הקאפקייקס האלו כי כידוע אני מאוהבת בקאפקייס. הכנתי אותם כבר 4 פעמים והם טעימים טעימים וגם אדם שאינו יאהב קוקוס יאהב את הקאפקייקס האלו. הטעם ה"קוקוסי" עדין ונעים בפה.
הקאפקייקס הנ"ל עשויים מבסיס של עוגת קוקוס וציפוי מושלם של קרם דיפלומט קוקוס, את הכל עוטף שכבה דקה של קוקוס טחון דק, מה שמקנה לקאפקייקס מראה של כדור שלג.
זה כל כך חמוד ואני מתרגשת לנוכח התוצאה שהתקבלה, הן מבחינת המראה וללא ספק הן מבחינת הטעם.
רוצו להכין ולא תתאכזבו, באחריות.
כל כך עדין וטעיםםםםם!!
snow Ball- קאפקייקס קוקוס בציפוי דיפלומט קוקוס (12 קאפקייקס)
החומרים לעוגת הקוקוס:
140 גרם קמח
1.25 כפיות אפייה (כפית ורבע)
קורט מלח
30 גרם קוקוס טחון דק
150 גרם סוכר
113 גרם חמאה רכה
1ביצה + 1 חלבון
120 מ"ל חלב קוקוס (לא קרם קוקוס עם השכבה העבה מעל)
1 כפית תמצית וניל
החומרים לציפוי דיפלומט קוקוס:
150 מ"ל חלב קוקוס
100 מ"ל חלב רגיל
75 גרם סוכר
3 חלמונים
30 גרם קורנפלור
200 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
קוקוס טחון דק לטבילה ולקישוט.
אופן הכנה:
בסיס הקאפקייקס: מחממים תנור ל- 180 מעלות.
לקערה גדולה מנפים קמח, אבקת אפייה, מלח ומוסיפים קוקוס טחון. שומרים בצד.
בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר ותמצית וניל. מעבדים עם וו גיטרה (וו k) כ-2 דקות לתערובת ללא גושים, הומוגנית ומעט תפוחה.
מוסיפים ביצה וחלבון ומעבדים עד שהם נטמעים בתערובת (לא נורא עם יש טיפה גושים. זה קורה בעקבות פגישת השומן- החמאה בנוזלים).
מוסיפים את תערובת היבשים- הקמח ב-3 פעמים לסירוגין עם חלב הקוקוס ב-2 פעמים. מתחילים בקמח ומסיימים בקמח.
כמובן שחשוב בעת התהליך לנקות את דפנות קערת המיקסר בין שלבי הוספת החומרים עם לקקן.
לתבנית שקעים של קאפקייקס עם עטרות נייר יוצקם את התערובת עד 3/4 הגובה של כל שקע. אופים 16-18 על השלב הנמוך ביותר של התנור (כך הקאפקייקס יוצאים יפים מלמעלה). בודקים שמוכן על ידי קיסם.
מצננים לחלוטין.
ציפוי דיפלומט קוקוס: בסיר בינוני מניחים חלב קוקוס, חלב רגיל וסוכר (75 גרם) ומביאים לסף רתיחה על אש בינונית-גבוהה.
בקערה בינונית מניחים חלמונים, וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה. (אם סמיך וקשה לערבוב ניתן להוסיף 2 כפות מהחלב שמתחמם בסיר לדילול תערובת החלמונים).
מבצעים השוואת טמפרטורות בין שתי תערובות כאשר מוסיפים כל פעם כמות קטנה של חלב רותח לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת. זאת כדי למנוע את בישולם והתקרשותם של החלמונים.
מחזירים את התערובת המאוחדת לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה נמרצת עד לקבלת קרם סמיך מאוד (הקרם אמור להיות סמיך מאוד, לא לדאוג כי אנו צרכים מרקם יציב שמתאים לזילוף). מעבירים לקערה ומקררים לחלוטין במקרר (לפחות שעתיים) .
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה אך רכה כזאת שניתן לקפל בקלות.
מקציפים את הקרם פטיסייר ששהה במקרר כדי "לפתוח אותו" ומקפלים אותו יחד עם הקצפת לקרם אחיד.
את הקרם דיפלומט מניחים בתוך שק זילוף עם צנטר עגול ומזלפים תלולית גדולה (אפילו גדולה מאוד) מעל כל בסיס קאפקייקס.
מפזרים בצלוחית קטנה ועמוקה קוקוס טחון וטובלים את הקפקייקס בקוקוס בעדינות כך שיכסה את כל הקרם.
חשוב לעשות את פעולת הטבילה בעדינות שהקרם לא ייפול לצלוחית עם הקוקוס ויתנתק מן בסיס הקאפקייקס.
את הקרם דיפלומט מניחים בתוך שק זילוף עם צנטר עגול ומזלפים תלולית גדולה (אפילו גדולה מאוד) מעל כל בסיס קאפקייקס.
מפזרים בצלוחית קטנה ועמוקה קוקוס טחון וטובלים את הקפקייקס בקוקוס בעדינות כך שיכסה את כל הקרם.
חשוב לעשות את פעולת הטבילה בעדינות שהקרם לא ייפול לצלוחית עם הקוקוס ויתנתק מן בסיס הקאפקייקס.
שומרים במקרר:)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה