היי חברים! מה נשמע? איך עבר עליכם החג? החג שלי היה פשוט מושלם:)
אף על פי שחג שבועות עבר אני מפרסמת פה עוגת גבינה מהסיבה שאני חושבת שאין אחד שלא אוהב אותה.
כל אדם בישראל צריך לדעת להכין את העוגה הזו. למעשה צריך לקרוא לה "עוגת חירום" מרוב שהיא קלה ומהירה להכנה ונותנת תוצאות כל כך טובות הן מבחינת הטעם והן מבחינת המראה .
אופן ההכנה לוקח חצי שעה אך יש להמתין כמה שעות טובות כדי שהיא תקפא וכדי שנוכל לשחרר אותה מהרינג/ תבנית בקלות ולקבל שוליים חלקות.
למעשה פעולת ההקפאה היא לא בגדר "פעולת חובה" אך אם רוצים שוליים חלקים ונקיים זה מומלץ.
חשוב לי לציין כי העוגה היא ללא אינסטנט פודינג וניל אלא מוס גבינה עדין ומושלם, ממש נמס בפה.
זו אחת העוגות האהובות עלי ואני מניחה שגם עליכם אז למה אתם מחכים? רוצו להכין...
עוגת גבינה ולוטוס (תבנית/ רינג 24 ס "מ)
לתחתית העוגה:
250 גרם (1 חבילה) עוגיות לוטוס.
50 גרם חמאה.
10 גרם ג'לטין + 40 גרם מים
750 גרם גבינה לבנה (5 או 9 אחוז שומן)
1 כפית תמצית וניל
150 גרם סוכר
450 מ"ל שמנת מתוקה
לציפוי:
1 צנצנת ממרח לוטוס חלק.
אופן הכנה:
תחתית העוגה: את עוגיות הלוטוס שמים במעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים או ששמים בשקית וחובטים עם מערוך עד שמתקבלים פירורים דקים.
מעבירים את פירורי העוגיות לקערה.
ממסים במיקרוגל את החמאה עד שהיא נוזלית לחלוטין.
שופכים את החמאה המומסת על העוגיות ומערבבים עד שכל החמאה נספגת בעוגיות ומתקבל מרקם של חול רטוב.
שמים שקף מסביב לשולי התבנית/ הרינג ויוצקים את הפירורים לתבנית.
מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית/ הרינג בעזרת הידיים או כלי שטוח כך שיהיו כמה שיותר דחוסים.
שומרים בהקפאה.
מוס גבינה: מניחים ג'לטין ומים בקערה קטנה לספיחה בטמפרטורת החדר כ-10 דקות.
בינתיים בקערה גדולה מערבבים גבינה, תמצית וניל וסוכר ומניחים גם כן להתמוססות של הסוכר כ- 10 דקות (מערבבים כל 2 דקות).
ממסים את הג'לטין במיקרוגל כמה שניות עד שנוזלי (חשוב לא להרתיח) .
מבצעים השוואת מרקמים, כלומר, מוסיפים כף או שתיים גדולות מן תערובת הגבינה אל הג'לטין החם ומערבבים היטב. יוצקים במהירות את הג'לטין אל תערובת הגבינה וטורפים במהירות רבה על ידי מטרפה לקבלת תערובת אחידה והומוגנית (חשוב לטרוף במהירות על מנת שלא יווצרו גושי ג'לטין בתערובת).
מחלקים את המוס באופן שווה ל-2 קערות בינוניות.
מחלקים את המוס באופן שווה ל-2 קערות בינוניות.
יוצקים את השמנת המתוקה אל קערת המיקסר ועם וו מקצף (וו בלון) מקציפים עד לקבלת מרקם כשל יוגורט.
מקפלים את הקצפת עם תערובת הגבינה לקבלת תערובת הומוגנית ואחידה.
יוצקים את המוס על גבי התחתית שהכנו קודם לכן, מישרים עם פלטה ומקפיאים כשעתיים. (כן כן אנחנו מקפיאים כדי שהדפנות של העוגה ייצאו ישרות וחלקות כמו בתמונה).
ציפוי העוגה: ממיסים את ממרח הלטוס כ-20 שניות עד חצי דקה במיקרו (אם ממסים בתוך הצנצנת לשים לב שהורדתם את שכבת נייר הכסף כדי שהמיקרוגל לא ייהרס) מערבבים ומוודאים הממרח חלק.
מוציאים את עוגה מהמקפיא ויוצקים מעל שכבת הגבינה את ממרח הלוטוס.
מוודאים שהוא יגיע לכל קצוות פני שטח העליונים של העוגה.
מחזירים להקפאה לפחות ל-6 שעות.
משחררים מן התבנית, מקלפים את השקף, מפשירים במקרר ואוכלים בהנאה רבה :)
ציפוי העוגה: ממיסים את ממרח הלטוס כ-20 שניות עד חצי דקה במיקרו (אם ממסים בתוך הצנצנת לשים לב שהורדתם את שכבת נייר הכסף כדי שהמיקרוגל לא ייהרס) מערבבים ומוודאים הממרח חלק.
מוציאים את עוגה מהמקפיא ויוצקים מעל שכבת הגבינה את ממרח הלוטוס.
מוודאים שהוא יגיע לכל קצוות פני שטח העליונים של העוגה.
מחזירים להקפאה לפחות ל-6 שעות.
משחררים מן התבנית, מקלפים את השקף, מפשירים במקרר ואוכלים בהנאה רבה :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה