אלפחורס


אלפחורס.. מה אני יכולה לומר על העוגייה המושלמת הזו, מלבד העובדה שהיא באמת מושלמת כל כך. 
נשמע קצת כמו תחילתה של ברכת יום הולדת. אך העובדה שמדברת בזכות עצמה היא שזו העוגייה הכי אהובה על אנשי העולם. ישנם ווריאציות שונות על העוגייה המדוברת בדמות עוגות טארטים וכו'. 
למעשה זוהי עוגייה כל כך קלה להכנה שאולי בשל כך היא זוכה לאהדה גדולה. 
מרקמה ניתן לה עקב החלפת מחצית מן הקמח בקורנפלור וכך היא נמסה בפה. הדבק שמחבר בין שני צידי העוגייה הוא ריבת חלב טעימה טעימה. אני חייבת להודות שאני השתמשתי בריבת חלב שבעיניי היא דלילה יותר מידי ולכן תחפשו ריבת חלב שיציבה במרקמה ותתקבל שכבת ריבת לב שמנמנה עוד יותר מאשר בתמונה שלי.
למעשה האלפחורס הללו מסמלים את תחילתו של הסמסטר שהתחיל ממש אתמול ותחילתה של שנה ב' בלימודי התואר שלי.
אני מקווה שזו תהיינה שנה מלאת הצלחות, ציונים טובים והתפתחויות מקצועיות לכל הסטודנטים שמתחילים את שנתם.
בהצלחה לנו.


אלפחורס (כ-35 עוגיות)

200 גרם קמח 
200 גרם קורנפלור
0.5 כפית אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
4 חלמונים

ריבת חלב למילוי
קוקוס טחון דק לציפוי.



אופן הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה (וו K) מניחים חמאה ומנפים אבקת סוכר ומקרימים את שמניהם יחדיו כדקה לקלת תערובת אחידה.
מוסיפים את החלמונים אחד אחד בזה אחר זה. יש לחכות שהחלמון שהוספנו יטמע בתערובת לפני שמוסיפים את החלמון הבא בתור. זאת מכיוון שחשוב שתתקבל אמולסיה (=תערובת הומוגנית ואחידה ללא גושי חמאה שצפים במרק חלמונים).
מנפים לקערת המיקסר את הקורנפלור הקמח ואבקת האפייה ומעבדים כחצי דקה לקבלת בצק אחיד ורך למגע.
מניחים חצי שעה במקרר לייצוב.
מרדדים את הבצק לעובי של 3/4 ס"מ וקורצים לעיגולים.
אופים כ-8 דקות בדיוק, הן אמורות להישאר לבנות בצבען ורק תחתית העוגייה מזהיבה קלות. תחתית זהובה היא הסימן לכך שהעוגייה מוכנה.
מצננים לחלוטין, מזלפים תלולית נכבדה של ריבת חלב על מחצית מן העוגיות וסוגרים מעליהן עם המחצית השנייה.
טובלים את העוגייה בקוקוס ואוכלים.
העוגייה הכי טעימה ביומיים הראשונים אך ניתן לשמור אותן במקרר עד שבועיים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה