יום חורף מטורף!!! קר לי ! אני כותבת לכם בשעה 15:00 בצהריים אבל אם מסתכלים מבעד לחלון נדמה שהשעה כבר 19:00 בערב לפחות. השמיים כהים וזה גורם לי לרצות להישאר בבית מתחת לשמיכה. אך אני לא יכולה... אני צריכה להמשיך את סדר יומי.. כן סדר יום ביום שבת זה קצת מוזר..אבל זה מה שיש ועם זה אנצח.
היום נר ראשון של חנוכה וזה יוצר קסם באוויר. הנרות החמים שבוערים להם ביום קפוא כמו היום יוצרים הרגשה של נחמה. אני שמה לב שאני ממש פיוטית היום אבל החורף גורם לי להיות כך, כנראה.. או ששמא החוסר בפלאפון נותן את אותותיו. כן אני בלי פלאפון כבר שבוע.. והאמת שלא כל כך רע לי. חוץ מזה שאין לי WAZE וקשה לי להסתדר קצת בכבישים. אבל זה הקושי היחידי, לכל השאר אפשר להתרגל.
העוגה הזו נועדה במקור לחגוג סיבה למסיבה אחרת, (כאמור בפוסט הקודם) אך כנראה זמנה להגיח אל העולם הוא היום והסיבה הפכה להיות חנוכה.
אז במקום סופגניות יש עוגת מוס גבינה עדינה עדינה (הרבה יותר טעימה מכל עוגות הגבינה על בסיס אינסטנט פודינג וניל), במילוי של קרם פטל מתקתק חמצמץ. ממש חגיגה של חורף בפה.
זו עוגה עם המון השקעה ומי שמקבל אותה צריך להבין שהיא מכילה המון אהבה, כבוד והערכה.
עוגת מוס גבינה עם אינסרט של קרמו פטל
* טיפ קטן- לעבודה נקייה ומסודרת ממליצה על עבודה עם רינגים ופחות עם תבניות
בסיס העוגה (תבנית 22 ס"מ)
100 גרם קמח
חצי כפית אבקת אפיה
30 גרם אבקת סוכר
1 חלבון
20 גרם חמאה מומסת
חצי כפית תמצית וניל
120 מ"ל מים
קרמו פטל (תבנית 18-16 ס"מ)
5 גרם ג'לטין +20 גרם מים
150 גרם מחית פטל (מסוננת מגרעינים)
50 גרם חלב
1 ביצה + 1 חלמון
50 גרם חמאה
ג'לי פטל
70 מ"ל מיץ פטל (הכוונה לנוזלים הניגרים מפרי הפטל ולא למחית)
70 גרם מים
20 גרם סוכר
5 גרם ג'לטין
מוס גבינה (תבנית 22 ס"מ)
10 גרם ג'לטין + 40 גרם מים
750 גרם גבינה לבנה (5 או 9 אחוז שומן)
1 כפית תמצית וניל
150 גרם סוכר
450 מ"ל שמנת מתוקה
2 חבילות תותים חתוכים לרבעים (החתך הוא לאורך התותים כנראה בתמונות)
אופן הכנה:
בסיס העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
לקערה קטנה מנפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר מערבבים עם כף לפיזור אחיד של חומרים ה"יבשים".
בקערה שנייה מניחים את החלבון, החמאה, תמצית הווניל, המים ומערבבים עם מטרפה לתערובת נוזלית אחידה.
יוצקים את החומרים הרטובים מעל היבשים- תערובת הקמח, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה והומוגנית.
מוזגים לתבנית ואופים כ-15 דקות ב-180 מעלות עד שמזהיב.
מצננים לחלוטין וקורצים עיגול הקטן מדפנות התבנית (כ-20 ס"מ). כך שלא יבצבץ משולי העוגה.
שומרים בצד עד להרכבת העוגה.
קרמו פטל: מניחים בכלי קטן ג'לטין ומים לספיחה בטמפרטורת החדר לפחות 10 דקות.
בינתיים מניחים בסיר קטן מחית פטל, חלב, ביצה וחלבון. על להבה בינונית מבשלים ומערבבים נמרצות עם לקקן עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 83-85 מעלות. (בזמן הבישול חשוב ערבב ולגרד באופן נמרץ את דפנות ותחתית הסיר כדי למנוע את התקרשותם של הביצים). מורידים מהאש.
מחממים במשך כמה שניות במיקרוגל את הג'לטין שספח את המים רק עד שנוזלי. (חשוב לא להרתיח).
מוסיפים את הג'לטין לתערובת הפטל ומערבבים עד לאחידות.
מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ומערבבים עד שהן נטמעות לחלוטין בתערובת הפטל.
יוצקים לתבנית ומקפיאים לפחות 4 שעות.
ג'לי פטל: בקערה מערבבים מיץ פטל, מים וסוכר עד שגרגירי הסוכר נעלמים ונמסים.
מניחים ג'לטין בקערה קטנה ומוסיפים מעליו 20 גרם מנוזלי תערובת מיץ פטל. מחכים לספיחה כ-10 דקות בטמפרטורת החדר.
את הג'לטין מחממים במיקרוגל כמה שניות עד שנוזלי (חשוב לא להרתיח) ומוסיפים חזרה לתערובת מיץ הפטל. מערבבים טוב ויוצקים לתבנית קטנה או לקופסה מצופה בניילון נצמד ומניחים להתייצבות במקרר ל5 שעות. מותכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ.
מוס גבינה: מניחים ג'לטין ומים בקערה קטנה לספיחה בטמפרטורת החדר כ-10 דקות.
בינתיים בקערה גדולה מערבבים גבינה, תמצית וניל וסוכר ומניחים גם כן להתמוססות של הסוכר כ- 10 דקות (מערבבים כל 2 דקות).
ממסים את הג'לטין במיקרוגל כמה שניות עד שנוזלי (חשוב לא להרתיח) .
מבצעים השוואת מרקמים, כלומר, מוסיפים כף או שתיים גדולות מן תערובת הגבינה אל הג'לטין החם ומערבבים היטב. יוצקים במהירות את הג'לטין אל תערובת הגבינה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה והומוגנית.
יוצקים את השמנת המתוקה אל קערת המיקסר ועם וו מקצף (וו בלון) מקציפים עד לקבלת מרקם כשל יוגורט.
מקפלים את הקצפת עם תערובת הגבינה לקבלת תערובת הומוגנית ואחידה.
הרכבת העוגה:
1. מניחים את בסיס העוגה בתחתית הרינג (מנסים כמה שיותר במרכז).
2. מניחים כמחצית מתערובת המוס על הבסיס ומיישרים קלות.
3. משחררים את קרמו הפטל הקפוא מן הרינג/ תבנית (על ידי ברנר) ומניחים במרכז מעל שכבת מוס הגבינה.
4. מעל יוצקים את יתרת מוס הגבינה ומיישרים עם פלטה.
5. מניחים להקפאה לפחות של לילה.
6. משחררים מהרינג/תבנית על ידי ברנר.
מקשטים עם תותים ועם קוביות ג'לי פטל.
מניחים להפשרה במקרר, אוכלים ונהנים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה