עוגת אננס הפוכה - קלסיקה אמריקאית


כבר מתחילים להרגיש את סוף הקיץ. הלחות יורדת, בערבים כבר נהייה קריר ונעים מה שמסמן על בואו של הסתיו שמתחיל ממש עוד מעט. אני לא יודעת מה יש באוויר שמסמן לי התחלה חדשה מן תחושת אופטימיות שכזו. שנת הלימודים בבתי הספר התחילה ושנת הלימודים שלי (בהיותי סטודנטית) מתחילה עוד חודש וחצי פחות או יותר. בינתיים אני מנצלת את הזמן לנוח וגם לעבוד כמה שיותר בכדי לפצות על הזמן שבו לא עבדתי בשנת הלימודים מפאת חוסר הזמן.
העוגה שבחרתי להכין אותה היא עוגה ממש מנחמת. כזו שמכילה בתוכה רגשות ואהבה. עוגה שהכנתי פעמים רבות לכל אורח חיי ומזכירה לי סיטואציות וזמנים שונים. לכן היא מיוחדת בעיני.
מה בכך שהעוגה הזו היא לא עוגת אננס הפוכה פושטית מכיוון שהיא משלבת בתוך הבלילה עצמה המוווןןןן מחית אננס.
כלומר- עוגת פעמיים אננס :).
מחית האננס מעניה לה לחות נהדרת (בדומה לעוגת בננות). היא עסיסית ונימוחה, מבטיחה לכם שאם תכינו אותה לא תצטערו.



 עוגת אננס הפוכה (תבנית עגולה 24/26 ס"מ)

7 פרוסות אננס (סידור על התחתית)
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
250 גרם סוכר
120 מ"ל שמן
500 גרם מחית אננס (אננס שטחנו במעבד מזון- אין צורך לסנן)
300 גרם קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית קינמון
קורט מלח


אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות. מסדרים פרוסות של אננס על תחתית העוגה כאשר זו מרופדת בנייר אפייה כולל השוליים. מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח ושומרים בצד.
בקערת המיקסר מניחים ביצים, סוכר ותמצית וניל ומקציפים עם וו מקצף עד לקבלת תערובת אוורירית.
בזרם דק יוצקים את השמן בזמן שהמיקסר פועל ומעבדים עד שהשמן נטמע כולו בתערובת הביצים.
מוסיפים לתערובת הביצים את מחית האננס ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח ומעבדים רק עד לאיחוד החומרים ולא יותר.
יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות (במידה ומשחים יתר על המידה ניתן לכסות בסוף האפייה עם נייר כסף).
בודקים שמוכן כאשר קיסם יוצא עם פירורים לחים.
מחכים שהעוגה תתקרר לפחות שעה ההופכים על צלחת הגשה ואוכלים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה