איזה כייף .. ריח של חופש באוויר. כלומר, לא ממש חופש אבל סיום השנה השנייה בלימודי התואר תקשורת... עוד שבוע בודד נשאר כדי לסיים רשמית את השנה השנייה ואין מאושרת ממני. תשאלו כל סטודנט והוא יאמר לכם שאין צפייה יותר גדולה מאשר הציפייה ל"חופש הגדול" והחופש הגדול הסטודנטיאלי הוא גדול באמת והוא נפרס על פני כמעט שלושה חודשים שבמהלכם אנו מנסים לטרוף את העולם.
הצלצול הגואל מזכיר לי כי קיימת תקופת מבחנים אימתנית שאותה חייבים לעבור על הצד הטוב ביותר .. ללא מועדי ב'!
אבל כבר עברתי שלוש תקופות שכאלו וזה הדבר המנחם שאותו אני מזכירה לעצמי כשעולה פחד או חשש מתקופת המבחנים הקרובה.
בכל אופן - יהיה טוב.
אני מנסה לאפות כמה שיותר דברים ולהעלות לכם מכיוון שאני לא יודעת עד כמה אני אהיה זמינה לבלוג בחודש וקצת בו תתקיים תקופת המבחנים, אני מקווה שתסלחו לי ועדיין תישארו נאמנים :))
הפעם הכנתי קאפקייקס גזר שאין טעימים מהם.. אני יודעת שקיימים אלפי מתכונים לקאפקייקס גזר אבל רציתי להביא לכם את הגרסה שלי, הגרסה האלגנטית, הנקייה והכי טעימה!
כל כך קל ומהר להכין אותם שתצטערו שלא הכרתם אותם לפני כן. אז אנשים שאוהבים עוגת גזר, אל תהססו, לכו וקנו את המצרכים והתחילו להכין אותם.
בהצלחה :)
אל תשכחו להגיב למטה ולשאול שאלות :)
קאפקייקס גזר (כ-17 קאפקיקס)
לקאפקייקס גזר:
210 גרם קמח מנופה1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1.5 כפיות קינמון
0.5 כפית מלח
180 מ"ל שמן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
250 גרם סוכר
200 גרם גזר מגורד בפומפיה (בצד הדק ביותר)
40 גרם קוקוס טחון דק
לציפוי קרם גבינת שמנת :
225 גרם (חבילה אחת) גבינת שמנת פילדלפיה או נפוליאון
חצי כפית תמצית וניל
60 גרם אבקת סוכר
225 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
קאפקייקס גזר: מחממים תנור ל-170 מעלות. לקערה בינונית מנפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים ושומרים בצד.
בקערת המיקסר מניחים ביצים ותמצית וניל ועם וו מקצף (וו בלון) מקציפים במהירות בינונית גבוהה תוך הוספת הסוכר בהדרגה. מקציפים כ 2 דקות. עד שהתערובת תפוחה אוורירית ובצבע צהוב בהיר.
בזמן שהמיקסר פועל מוסיפים בזרם דק את השמן ומקציפים כחצי דקה להטמעות השמן בתערובת הביצים והסוכר.
מוסיפים בבת אחת את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שהחומרים מאוחדים ולא יותר! אחרת תצא עוגה דחוסה.
מוסיפים בבת אחת את הגזר והקוקוס ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
מניחים בתבנית קאפקייקס עטרות נייר וממלאים כל שקע בבלילת העוגה עד שלושת רבעי הגובה ולא יותר (הקאפקייקס תופחים הרבה)
אופים כ 17-20 דקות בשלב הנמוך ביותר של התנור ובודקים בעזרת קיסם אם הם מוכנים.
מצננים לחלוטין.
ציפוי קרם גבינת שמנת: בתוך קערת המיקסר יש לשים גבינת שמנת ואבקת סוכר ועם וו מקצף (וו בלון להקציף כחצי דקה לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושי גבינה או אבקת סוכר).
מניחים בתבנית קאפקייקס עטרות נייר וממלאים כל שקע בבלילת העוגה עד שלושת רבעי הגובה ולא יותר (הקאפקייקס תופחים הרבה)
אופים כ 17-20 דקות בשלב הנמוך ביותר של התנור ובודקים בעזרת קיסם אם הם מוכנים.
מצננים לחלוטין.
ציפוי קרם גבינת שמנת: בתוך קערת המיקסר יש לשים גבינת שמנת ואבקת סוכר ועם וו מקצף (וו בלון להקציף כחצי דקה לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושי גבינה או אבקת סוכר).
לנקות בעזרת הלקקן את דפנות המיקסר ולהמשיך בהקצפה ובזרם דק להוסיף את השמנת מתוקה הקרה. חשוב להמשיך להקציף עד שנוצר קצפת יציבה (להיזהר מהקצפת יתר שתשבור את התערובת).
לשים בשק זילוף עם צנטר עגול ולזלף על הקאפקייקס גבעות/ תלוליות גדולות.
לשמור במקרר עד שבוע ולאכול בהנאה.
לא לשכוח להגיב ולשאול שאלות :))
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה