טוב, אז חזרנו לאהבתי הראשונה והיא הקאפקייקס. אצלי במשפחה ואצל חברי ישנה חלוקה ברורה. ישנם את אוהבי הקרמים/ מוסים/ כל מה שלא נחשב לבצק, וישנם את אוהבי העוגות הכבדות, אלו הנגיסות שמרגישים כל ביס כ"ביס". אני שייכת לאוהבי העוגות הכבדות. אך כדי ליצור שלום בית בין שני המחנות הללו אני לעיתים מנסה לאחד את שניהם לכדי עוגה אחת. פה נכנס הקאפקייקס. מצד אחד הוא עוגה טעימה-בחושה כזו שתספק את אוהבי העוגות ה"בצקיות" ומצד שני עם תלולית של קרם גדולה כזו שתספק את אוהבי המוסים.
הקאפקייקס הנ"ל נולדו מתוך שני מרכים עיקריים:
1. להביא לכם מתכון נוסף עם גבינה לקראת שבועות, אך משהו לא שגרתי.
2. לנצל את הבננות המסכנות שאם הייתי מחכה עוד יום לא הייתי יכולה להצי אותן.
ומכאן שתפסתי שתי ציפורים במכה אחת.
אז אני מקווה שתעשו אותם ותבינו כמה קלים, טעימים ומתאימים לכל מאורע.
כמובן שתגיבו.. כל כך נהנתי שהגבתם בהמוניכם על עוגת הגבינה האפויה הקלאסית. אז אם תגיבו פה אני יהנה כפליים.
קאפקייקס בננה עם ציפוי של קרם גבינת שמנת (כ-12 קאפקייקס)
לקאפקייקס:
160 גרם קמח
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית קינמון
קורט מלח
1 ביצה
150 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
60 מ"ל שמן
230 גרם בננות מרוסקות
ניתן להוסיף פקאנים/ אגוזי מלך/ אגוזי לוז.
לקרם גבינת שמנת:
225 גרם גבינת שמנת- פילדלפיה/ נפוליאון
250 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם אבקת סוכר
אופן הכנה:
הכנת הקאפקייקס: לחמם תתנור ל- 180 מעלות.
לתוך קערה גדולה לנפות קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח ולשים בצד.
בקערת המיקסר לשים ביצה ותמצית וניל ולהתחיל להקציף עם וו מקצף (וו בלון). בעת ההקצפה להוסיף את הסוכר כף אחר כף ולהמשיך להקציף לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית בהירה בצבעה.
להוסיף את השמן תוך כדי ההקצפה בזרם דק.
לא לשכוח לנקות את דפנות קערת המיקסר עם לקקן.
להוסיף בבת אחת את הבננות המרוסקות ולהמשיך להקציף לערובת אחידה.
להוסיף בבת אחת את תערובת הקמח עם חומרי ההתפחה ולעבד רק עד קבלת תערובת אחידה ולא יותר. לנקות את הדפנות עם לקקן.
לצקת לתבנית קאפקייקס עם עטרות נייר עד שלושת רבעי גובה השקע.
יש לאפות כ-17 דקות בחלק התחתון ביותר של התנור (זה סוד של הקונדיטוריות בארצות הברית , כך הקאפקייקס מקבל מינימום צבע מלמעלה ומינימום השחמה).
בודקים בעזרת קיסם אם מוכן.
לצנן לחלוטין.
הכנת הקרם: בתוך קערת המיקסר יש לשים גבינת שמנת ואבקת סוכר ועם וו מקצף (וו בלון להקציף כחצי דקה לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושי גבינה או אבקת סוכר).
לנקות בעזרת הלקקן את דפנות המיקסר ולהמשיך בהקצפה ובזרם דק להוסיף את השמנת מתוקה הקרה. חשוב להמשיך להקציף עד שנוצר קצפת יציבה (להיזהר מהקצפת יתר שתשבור את התערובת).
לשים בשק זילוף עם צנטר משונן צפוף ולזלף על הקאפקייקס גבעות/ תלוליות גדולות.
לקשט עם חצאי אגוזי לוז ובננה צ'יפס שבורים לחצאים.
חברים לא לשכוח להגיב ושלוח אלי תמונות של התוצרים שלכם :):)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה