עוגיות חמאה עם חמוציות ותפוזים - פשוטות טעימות ויפות




היי לכולם :) בעיצומה של תקופת המבחנים הבאה עלינו (הסטודנטים) לטובה, החלטתי להכין נשנושים טעימים ופשוטים, בלי הרבה מאמץ ואנרגיה, כי אותם אני צריכה לשמור למבחנים, ספק עוגייה ספק פתי בר עם תוספות טעימות ומעשירות. 
יוצאות מהכמות הזו כ- 60 עוגיות (המון !!) וזה מדהים בעיני כי עכשיו אוכל לחלקן להמונים. 
בכל אופן אני לא אנסה לשכנע אותכם להכין אותה ורק אומר כי היא טעימהההה ברמות קשות.
אז יאללה לעבודה.




עוגיות חמאה עם חמוציות ותפוזים (כ-60 עוגיות)

450 גרם קמח
100 גרם אבקת סוכר
30 גרם סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם  חמוציות קצוצות
גרידה מתפוז אחד
80 מ"ל מיץ תפוזים
חצי כפית תמצית וניל
רבע כפית תמצית שקדים

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
לקערת מיקסר מנפים קמח, אבקת סוכר, סוכר ואבקת אפייה. מעבדים עם וו גיטרה  (וו K) כמה שניות לפיזור אחיד של החומרים היבשים.
מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד על מהירות בינונית עד שהתערובת מגיעה למצב של מרקם חולי (בדומה לקוסקוס).
מוסיפים פנימה את החמוציות הקצוצות ומעבדים כמה שניות עד שכולם החמוציות תתפזרנה בתערובת. 
בקערה קטנה מערבבים את מיץ התפוזים, גרידת תפוז, תמצית וניל ותמצית שקדים.
בזמן שהמיקסר פועל שופכים את החומרים הרטובים- תערובת מיץ התפוזים פנימה וממשיכים לעבד רק עד שמגיעים למצב של גושי בצק גדולים ולא יותר מזה. מאחדים את הבצק בידיים, עוטפים בניילון נצמד, ומניחים במקרר למשך שעה מינימום. (בצקים פריכים חשוב לעבד מינימום זמן, על מנת שרשת הגלוטן ללא תתפתח, דבר שיביא את העוגיות להיות פחות פריכות)
מרדדים את הבצק לעובי של 3/4 ס"מ, קורצים לצורה שאוהבים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ-10 דקות. העוגיות אמורות להישאר לבנות וטיפה להזהיב בשוליים.
מוציאים מאפייה ומצננים בטמפרטורת החדר. 
אוכלים ונהנים 

אשמח אם תגיבו כאן למטה 


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה