הפעם החלטתי ללכת על אחד המתכונים הפשוטים והטעימים ביותר שאני מכירה, עוגיות מושחתות של שלושה שוקולדים, אני בטוחה שכל אחד מכם מכיר את המתכון המדובר (של קרין גורן המלכה האם) ולבטח שיצא לכם להכין אותו פעם או פעמיים בחייכם, אך הפעם נפלה טעות בידיי. כלומר, במקום לאפות את העוגיות ב- 160 מעלות אפיתי אותן ב- 180 מעלות. זה קרה ממש בטעות אך זו טעות מתוקה ומשתלמת כי קיבלתי עוגיות קריספיות אני לא יכולה לומר שהן יותר טעימות מבדרך כלל אך הן ווריאציה שונה ונחמדה. ניתן לראות כי הקרום העליון הוא לא הקרום ה"רגיל" וה"אופייני" לעוגיות הנ"ל, אלא קרם אחר מבדך כלל שנובע עקב האפייה במעלות גבוהות. בכל אופן מי שלא הכין מימיו את העוגיות המושלמות הללו שירוץ להכין אותן כי הן מדהימות. אני בכל זאת מפרסמת את המתכון המקורי כי כבודן של העוגיות במקומן מונח.
עוגיות מושחתות של שלושה שוקולדים- קרין גורן (כ-25 עוגיות גדולות)
300 גרם שוקולד מריר [אני השתמשתי ב- 200 גרם שוקולד מריר + 100 גרם שוקולד חלב כי זה מה שהיה לי :)]
100 גרם חמאה
3 ביצים בטמפרטורת החדר
130 גרם סוכר
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
45 גרם קמח
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
ממסים יחדיו 300 גרם שוקולד וחמאה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות כל פעם (להיזהר לא לשרוף את השוקולד), או על בן מארי. מערבבים לתערובת אחידה וסמיכה.
בינתיים במיקסר מניחים ביצים וסוכר ומקציפים כ-3 דקות לתרובת תפוחה, בהירה וסמיכה. עוצרים את פעולת המיקסר ועם לקקן מקפלים את תערובת השוקולד והחמאה אל קצף הביצים לתערובת אחידה.
מנפים לתוך התערובת קמח, מלח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
בעזרת כף גלידה יוצקים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שלוליות מן תערובת העוגיות (כף הגלידה איננה צריכה להיות מלאה במלואה כי העוגיות מתפשטות במיוחד באפייה).
על העוגיות מניחים קוביות שוקולד מריר חלב ולבן ואופים כ-15 דקות עד שהעוגיות מעט יציבות בשוליים ומאוד רכות באמצע. לא להיבהל בקירור הן יתייצבו.
מצנננים בטמפרטורת החדר ואוכלים בהנאה. (ניתן לשמור במקרר או בחוץ)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה