אם יכולנו לשנות דברים על פיהם, זאת לפי מצבי רוחנו או החשקים שלנו בטוח היינו עושים זאת.
למשל החשק לחזור להיות ילדים נטולי אחריות או החשק שהזמן יעצור ברגע מסוים בחיים בניסיון לשחזר אותו, או למשל החשק שהחורף יחזור והחום המייגע יעלם.
אי אפשר לומר שאיני אוהבת קיץ, אני אוהבת אותו מאוד אבל לחום שהולך ומתגבר בימים אלו אין סיבה מוצדקת ופתאום מתגנבת אליי הרגשת הגעגוע לחורף. געגוע לשבת מתחת לפוך עם כוס תה או שוקו רותחים בזמן שיורד גשם בחוץ.
הפתרון האולטימטיבי לגעגוע הנ"ל הוא להכין את אותם הדברים שגורמים לי הרגשת חורף כמו "סטיקי טופי פודינג".
זוהי למעשה עוגה שעשויה מתמרים שמעניקים לה עסיסיות ונימוחות מדהימים!! ובעיקר טעם של טופי!
עוגה זו היא אנגלית במקורה שם החורף עולה בהרבה על הקיץ.
מי שרוצה להצטרף לחורף איתי מוזמן להכין את העוגה.
בהצלחה:)
מאפינס סטיקי טופי פודינג: (24 מאפינס)
לעוגת תמרים:
220 מ"ל מים
118 מ"ל חלב
500 גרם תמרים קצוצים מגולענים
315 גרם קמח תופח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
לרוטב טופי:
200 גרם סוכר
50 מ"ל מים
200 מ"ל שמנת מתוקה
כפית מלח
אופן הכנה
עוגת תמרים: מחממים תנור ל- 180 מעלות. בסיר קטן מניחים חלב, מים ותמרים ומביאים לסף רתיחה.
מורידים מן הגז, טוחנים למחית חלקה ומצננים קלות בזמן שמכינים את שאר שלבי העוגה.
מנפים לקערה נפרדת את הקמח ואבקת הסודה לשתייה.
במיקסר עם וו גיטרה ( וו K) מקציפים חמאה כחצי דקה, מוסיפים את הסוכר וממשיכים לעבד.
מוסיפים את הביצים אחת אחת, מחכים שהביצה הקודמת תבלע בתערובת ורק אז מוסיפים את הבאה בתור.
מוסיפים תמצית וניל. לא לשכוח לגרד את דפנות ותחתית הקערה עם לקקן.
מוסיפים את הקמח ותערובת התמרים לסירוגין כך שמתחילים בקמח ומסיימים בו.
יוצקים לתבנית שקעים כמעט עד למעלה מבחינת גובה השקע ואופים כ-20 דקות בשלב התחתון בתנור. מצננים לחלוטין.
רוטב טופי: מניחים סוכר ומים בתוך סיר ומבשלים על להבה בינונית עד לקבלת קרמל ענברי בצבעו.
חשוב- לא לערבב. יוצקים את השמנת בשני שלבים. לא לדאוג אם הקרמל יתמצק ברגע ופגש בשמנת. השמנת קרה והקרמל הרותח מתקרר ברגע, לכן חשוב להמשיך לערבב, להמשיך לבשל, הקרמל יימס לשמנת ותתקבל תערובת סמיכה ואחידה בצבעה ובמרקמה. ככל שהרוטב יתקרר כך הוא יסמיך, כאשר הקרמל בטמפרטורת החדר יוצקים בנדיבות על כל מאפין ואוכלים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה