עוגיות ספירלה שוקולד קפה וניל



האמת, שאין לי כל כך מה להוסיף לגבי העוגיות האלו הן ממש קלות להכנה, טעימות ובעיקר יפות מאוד. לי לקח בידיוק חצי שעה להכין אותן. זה קצת מבאס אותי שאני מעלה מתכונים שהם בעיקר קלים להכנה ולא איזו עוגת רב שכבות מטורפת.. אבל לפעמים צריך לזרם עם החיים ואם יש לי יום אחד בשבוע להכין קינוחים שיעורי בית ללמוד למבחנים וכו' אז זו התוצאה. והאמת שזו תוצאה לא רעה בכלל.
בסה"כ אלו עוגיות חמאה נהדרות בהן טעם הקפה והקקאו עדינים וכיפים. למעשה אני לקחתי את המתכון הבסיסי שלי לעוגיות חמאה והלבשתי עליו את התוספות של הקקאו והקפה. אז בואו ניגש לעבודה:


עוגיות ספירלה שוקולד קפה וניל (כ- 40 עוגיות)

החומרים לבצק הלבן

100 גרם קמח מנופה
1/4 כפית אבקת אפייה
33 גרם אבקת סוכר
66 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כף חלב


החומרים לבצק הקפה

100 גרם קמח מנופה
1/4 כפית אבקת אפייה
33 גרם אבקת סוכר
66 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כף מים חמים מעורבבת עם חצי כפית נס קפה


החומרים לבצק הקקאו

100 גרם קמח מנופה
1 כף קקאו מנופה
1/4 כפית אבקת אפייה
33 גרם אבקת סוכר
66 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כף חלב


אופן הכנה:

בצק לבן: לתוך קערת מיקסר מנפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
מעבדים כמה שניות עם וו גיטרה (וו k) בכדי שהחומרים היבשים יהיו מפוזרים באופן אחיד.
מוסיפים את החמאה בבת אחת ומעבדים עד לקבלת מרקם חולי, נראה כמו קוסקוס ולא ניתן להבחין בגושי חמאה.
בזמן שהמיקסר פועל יוצקים את החלב ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר. (בבצקים פריכים חשוב לעבד באופן מינימלי בכדי לא לפתח את הגלוטן הטמון בקמח)
עוטפים את הבצק בניילון נצמד  ומניחים בצד.

בצק קפה: לתוך קערת מיקסר מנפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
מעבדים כמה שניות עם וו גיטרה (וו k) בכדי שהחומרים היבשים יהיו מפוזרים באופן אחיד.
מוסיפים את החמאה בבת אחת ומעבדים עד לקבלת מרקם חולי, נראה כמו קוסקוס ולא ניתן להבחין בגושי חמאה.
בזמן שהמיקסר פועל יוצקים את המים והקפה  ומעבדים רק עד שמתקבל בצק שחום שנצבע בצבע הקפה באופן אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד.

בצק קקאו: לתוך קערת מיקסר מנפים קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ואבקת סוכר.
מעבדים כמה שניות עם וו גיטרה (וו k) בכדי שהחומרים היבשים יהיו מפוזרים באופן אחיד.
מוסיפים את החמאה בבת אחת ומעבדים עד לקבלת מרקם חולי, נראה כמו קוסקוס ולא ניתן להבחין בגושי חמאה.
בזמן שהמיקסר פועל יוצקים את התערובת החלב ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד.

הרכבה: את שלושת הבצקים מרדדים למלבנים שווים בגודלם. פורסים ניילון נצמד על השיש/ משטח עבודה.
מניחים את מלבני הבצקים אחד על גבי השני באיזה סדר שתבחרו אני הנחתי הראשון את הלבן לאחר מיכן את הקפה ולבסוף את הקקאו.
מנקים מעודפי קמח בעזרת מברשת ומגלגלים כמו רולדה הדוקה חשוב לגלגל לרוחב ולא לאורך בעזרת הניילון נצמד כמובן, כלומר, שהצלע הרחבה של המלבן היא צמודה אליכם וממולכם. (בצדדים אלו הצלעות הקצרות).
מקפיאים לשעהץ לאחר ההקפאה חותכים בעזרת סכין חדה וכבדה לפרוסות בעובי סנטימטר, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים ב-180 מעלות כ-10 דקות.
מצננים ואוכלים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה