סברינה משפחתית מלכותית


באמת שעד לפני כמה שנים בכלל לא אהבתי סברינה. המרקם הרטוב לא ממש עשה לי את זה בלשון המעטה..עד שפגשתי בסברינה של נועם פולונסקי. הוא עושה את הסברינה שלו ממולאת עם קולי פטל באמצע והקצפת מבושמת במי ורדים נוסף על הרום שבעוגה. אין ספק שזה ממש אבל ממש עשה לי את זה.
זהו למעשה סיפור ההתאהבות שלי בסברינה. (למרות שעדיין קצת קשה לי עם מרקמים רטובים ). 
העוגה המשפחתית הזו מיועדת לאבא של חבר שלי שהוא אוהב סברינות גדול בדומה לאימי. יש לו יום הולדת ביום חמישי וחשבתי מה להכין לו קצת שונה מכל השאר והעוגה הזו קפצה לראשי. כמובן שהגרסה המשפחתית קרצה לי והחלטתי לצאת לדרך.
במקור השתמשתי במתכון של קרין גורן אך עשיתי לו כמה התאמות ושינויים משלי.

סברינה משפחתית מלכותית (תבנית קוגלהוף 22 ס"מ ניתן גם 24 ב"מ)

לבצק השמרים:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3 ביצים
75 גרם סוכר
200 מ"ל חלב

לסירופ:
1 ליטר מים
300 גרם סוכר (בשבילי מספיק מתוק .. ניתן להוסיף עוד 200 גרם)
קליפת תפוז
קליפת לימון
כף תמצית וניל
1/2 כף תמצית רום (ניתן עוד 1/2 כף למי שאוהב טעם רום חזק)

לקצפת:
750 מ"ל שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
50 גרם סוכר

פרות שבעונה ושאוהבים לקישוט

אופן הכנה:

בצק שמרים: מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק ועם וו מלוש מעבדים כ-5 דקות לקבלת בצק רטוב ודביק (אל דאגה כך אמור להיות). מתפיחים עד הכפלת הנפח בקיץ שעה ובחורף שעתיים ויותר.
מורידים את האוויר ומעבירים את הבצק לתבנית משומנת בחמאה ומקומחת כדי שהעוגה תשתחרר בקלות. מחליקים מלמעלה עם ידיים רטובות . מכניסים לתנור ואופים כ-35 עד 45 דקות עד שהעוגה תופחת מאוד ומקבלת גוון שחום ונהדר.
מוציאים ומצננים קלות.

סירופ: מניחים בסיר גדול את כל חומרי הסירופ, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-10 דקות עד שמצטמצם קלותומכבים את האש.

הרכבה: עושים חורים עם שיפוד בחלק הפנימי של העוגה (החור) ובחלק התחתון של העוגה (היכן שפני השטח חלקים ושהעוגה "יושבת" עליו- הרי לא נרצה לראות חורים בעוגה) ומניחים אותה בתוך הסירופ כ-5 דקות לספיגה.
העוגה לא צריכה היות מאוד רטובה מכיוון שיהיה קשה להעביר אותה למגש ההגשה.
למעשה אני מעדיפה שלאחר הספיגה הרגילה בסירופ  בעת החיתוך והריסה לפרוסות כל אדם יצוק מהסירופ על הפרוסה שלו וכך החוויה של האכילה תהייה יותר מהנה.. והעוגה לא תתפרק חס וחלילה.
מעבירים למגש ומחכים לצינון מוחלט
כמובן שלא לשכוח לשמור את הסירופ העודף בצנצנת לטובת היציקה בעת ההגשה.

קצפת: מניחים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג בתוך המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים בשולי העוגה "רוזטות" ובתוך החור של העוגה מגדל גבוהה של קצפת.
מניחים פרות טריים בסמוך להגשה ואוכלים כמה שיותר :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה