עוגיות בננה קוקוס ושיבולת שועל



קשה להאמין שאנחנו כבר באמצע הקיץ אבל זה המצב. הפירות שעל השולחן הופכים לבשלים במהירות שיא ובעיקר הבננות הן שקראו לי להציל אותן. האמת שיכלתי להכין עוגת בננות או קאפקייקס בננה טעימים אך רציתי משהו קליל ומהיר ומתאים לאווירה הקיצית שלנו. להפעיל את התנור רק לזמן קצר ככל האפשר כדי לא להוסיף על החום המכביד. מכאן, שבחרתי להכין עוגיות מופלאות בטעמן. למעשה אני לא אהיה צנועה הפעם ואומר שלא האמנתי שהן ייצאו עד כדי כך טעימות!. הן משלבות בתוכן קוקוס שיבולת שועל וכמובן בננות. כששלושתם מתערבבים יחדיו ונקלים בתנור בעת אפיית העוגייה הריחות שמופצים מדהימים. באמת שאני רוצה לאכול את כל העוגיות ולא להשאיר לאף אחד....:) 
תכינו ותראו כמה טעימות הן
כמובן אל תשכחו להגיב למטה.



עוגיות בננה קוקוס ושיבולת שועל (כ-27 עוגיות)

140 גרם קמח מנופה
1/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם קוואקר (שיבולת שועל מהירת הכנה)
60 גרם קוקוס טחון דק
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה 
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל 
150 גרם בננה מרוסקת למחית.

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מניחים את החומרים ה"יבשים": קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קוואקר,קוקוס טחון וסוכר. מערבבים את החומרים לפיזור אחיד. 
בקערה בינונית ממסים את החמאה במיקרו (חשוב שלא תהיינה רותחת) מוסיפים תמצית וניל וביצה ומערבבים לתערובת נוזלית ואחידה. 
יוצקים את תערובת החומרים הרטובים על החומרים היבשים ומערבבים לתערובת אחת אחידה. מניחים על השיש למיצוק התערובת כ- 10 דקות. התרובת רטובה ודביקה וזה בסדר גמור, כך היא צריכה להיות. 
מרטיבים את הידיים ומייצרים כדורים בגודל של גולה גדולה או כדור פינג פונג קטן ומניחים על נייר אפייה במרווחים גדולים כי העוגייה תופחת. בנוסף, חשוב לשטח מעט את העוגייה.
אופים 10 דקות. יש לראות כי העוגייה זהובה מלמעלה והתחתית שלה שחומה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה